marca-trusted
eLicitatie Certificari

Care este cel mai bun detergent pentru pardoseli și cum îl alegi

7291 Afisari
detergent-curatare-pardoseala
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-for-a-de-munca-angaja-i-6196582/

Cuprins:
  • Primii pași spre o podea impecabilă
  • Cum cureți pardoseala din lemn
  • Cum cureți pardoseala laminată
  • Curățare și întreținere linoleum
  • Curățare și întreținere pardoseli ceramice
  • Curățare și întreținere covoare și mochete
  • Cum alegi cel mai bun detergent pentru pardoseli
  • Ce tipuri de mopuri să folosești
  • Cât de des trebuie să cureți podeaua

Nu este ușor să te bucuri de o podea impecabilă, fie că vorbim despre cea din căminul nostru sau de la birou, spre exemplu. Însă nu trebuie să fie nici o sarcină care să îți ridice foarte multe probleme. Având la îndemână produse de curățenie de calitate dar și detergenți potriviți pentru fiecare tip de pardoseală, cu siguranță vei putea câștiga acest război cu murdăria.
Trebuie să ții cont de tipul de pardoseli interioare și de câțiva pași pentru a te putea adapta cu ușurință fiecărei situații.


Primii pași spre o podea impecabilă

Curățarea spațiului este esențială pentru a fi un mediu sănătos pentru toate persoanele care locuiesc sub acel acoperiș, însă igienizarea podelelor din diferite materiale necesită un anumit tip de îngrijire și detergenți pentru pardoseli care nu doar înlătură murdăria dar le și protejează stratul exterior. 

Pentru majoritatea tipurilor de suprafețe este important să îndepărtăm în primă fază murdăria vizibilă precum firimituri, resturi alimentare cu ajutorul unui aspirator profesional sau a unei mături. 

Folosind un aspirator cu putere mare de absorbție te asiguri că praful este îndepărtat într-o proporție ridicată, fiind indicat mai ales în cazul covoarelor și mochetelor. Prin aspirare se îndepărtează praful, alergenii și acarienii, care pot ridica o problemă copiilor micuți dar și persoanelor ce suferă de astm, rinite și alergii. Acesta este indicat pentru utilizarea atât pe țesături cât și pe podele dure, iar mătura este mai mult indicată pentru pardoseala din ceramică, lemn, linoleum și nu numai.


Cum cureți pardoseala din lemn

Parchetul din lemn este foarte rezistent însă este foarte poros iar în crăpături pot rămâne resturi alimentare, germeni, microbi și se pot dezvolta adevărate colonii de termite. Însă dacă este îngrijit corespunzător, parchetul din lemn poate arăta fabulos chiar și peste mulți ani. 

După ce a fost măturat, acesta se poate spăla cu un mop, preferabil plat, din microfibră, ce absoarbe imediat umiditatea excesivă, îmbibat în detergent profesional pentru podele. Spre exemplu, Esenia Wood CleanerPro Line este un produs ideal pentru degresarea și spălarea podelelor din lemn, fără a distruge luciul acestuia. Deși lasă o peliculă ce protejează straturile lemnului, acesta are efect anti-derapant, nu conține alcool iar mirosul este unul foarte proaspăt. Pentru că este un produs concentrat, acesta se folosește în diluție, fiind astfel foarte economic. În plus, îndepărtează cu succes și petele de ulei de pe parchet sau redă strălucirea parchetului înnegrit.

detergent-pardoseala


Cum cureți pardoseala laminată

Deși destul de rezistent în general, parchetul laminat nu se împacă foarte bine cu apa în exces și nici nu se curăță la fel ca cel din lemn, mai ales că acesta din urmă nu poate fi șlefuit sau rașchetat în cazul în care se pătează sau se zgârie.
Uneori, în funcție de numărul de straturi pe care acesta îl are, se poate umfla cu ușurință dacă este spălat de prea multe ori sau se folosește de fiecare dată apă din abundență. Îngrijirea lui se aseamănă foarte mult cu cea a parchetului din lemn, optându-se deseori pentru ștergerea acestuia cu o lavetă sau o cârpă uscată.


Curățare și întreținere linoleum

Linoleumul prezintă câteva avantaje iar printre acestea putem menționa rezistența, mai ales cel realizat din fibre naturale, grosimea, care contează foarte mult în cazul în care vă doriți o izolare fonică și termică ridicată. Pentru montarea acestuia corect, trebuie avută în vedere existența unei podele drepte, fără denivelări. Multe modele de linoleum care se fabrică în prezent sunt reciclabile și biodegradabile și din materiale antibacteriene. Întreținerea acestuia este foarte simplă, acesta având o durată de viață lungă.

Linoleumul poate acoperi atât podelele dintr-un mediu profesional precum birouri, clinici sau chiar în locuințe, fiind foarte igienic. Acesta se lipsește cu adeziv special de podea, nu este poros și permite o spălare rapidă și eficientă. Linoleumul se aspiră sau se mătură și se spală cu detergent decapant special ce ajută la îndepărtarea emulsiilor și a filmului format de alte preparate de întreținere.

decapant-linoleum


Curățare și întreținere pardoseli ceramice

Pardoselile din ceramică sunt de departe cele mai rezistente. Acestea sunt ușor de spălat, nu sunt foarte pretențioase, chiar și cele care nu prezintă luciu. Pot fi utilizați detergenți pentru ceramică, multifuncționali, mopul sau raclete pentru adunarea apei în exces și chiar aparatele cu abur. Pentru zonele industriale, spațiile foarte generoase, se pot utiliza mașini de curățat pardoseala, ce se regăsesc și în portofoliul magazinului Igiena PHS. Datorită lamelelor generoase de care acestea dispun, pot curăța și usca în scurt timp suprafețe foarte mari din cadrul supermarketurilor, mall-urilor și halelor industriale. 

În cazul curățării manuale, cu mopuri, este esențial ca apa să fie schimbată periodic deoarece, pe măsură ce speli mopul, se va observa că apa se va murdări iar. 
Nu uita să cureți rosturile dintre plăcile de gresie și faianță, cu un burete sau o perie specială îmbibată în detergent special. 


Curățare și întreținere covoare și mochete

Covoarele contribuie întotdeauna la crearea unui interior confortabil și primitor, însă curățarea acestora poate fi uneori intimidantă. La fel ca mochetele, ele rețin murdăria și, oricât am încerca să eliminăm în totalitate praful, acest lucru este aproape imposibil. Trebuie aspirate cât mai des și spălate ocazional de către o firmă specializată. Însă atunci când au loc mici accidente și acestea se pătează, se poate interveni cu un detergent pentru țesături și covoare, iar dacă din greșeală ai scăpat gumă de mestecat pe covor și s-a lipit, nu trebuie să apelezi la foarfecă și poți apela cu încredere la un spray special pentru curățarea gumei de mestecat. Acesta acționează rapid și eficient, prin înghețarea gumei, ulterior putând fi îndepărtată cu ușurință. 


Cum alegi cel mai bun detergent pentru pardoseli

La capitolul detergenți pentru curățenie trebuie să mergi pe mâna specialiștilor, utilizând numai și numai produse profesionale ce asigură o îngrijire eficientă a pardoselilor, indiferent că vorbim despre curățarea gresiei sau curățarea parchetului. Produsele profesionale îți asigură o igienizare exemplară dar și economie pe termen lung deoarece majoritatea produselor sunt concentrate și se folosesc în diluție.  Detergenții pentru suprafețe ceramice asigură curățarea gresiei după zugrăvit, îndepărtând cu succes petele de vinarom.  

Însă, înainte de a începe curățenia propriu-zisă, testează produsul într-un colț care nu este la vedere și vezi dacă se produc schimbări de colorit sau nu sau dacă materialul este atacat în vreun fel. 

Detergenții pentru pardosele dure sunt îmbogățite cu parfumuri plăcute, ce lasă în urma lor un miros proaspăt și delicat. 
Pentru a te asigura că ai ales cel mai bun detergent pentru tipul de pardoseală interioară de care dispui, citește ce anume conține și urmează întocmai indicațiile producătorului. Astfel te asiguri că îl folosești corect iar rezultatele vor fi cele scontate.


Ce tipuri de mopuri să folosești

Există o mulțime de mopuri, unele plate, altele tip spaghete. Pentru suprafețele ce pot avea de suferit din cauza unei cantități mari de apă precum parchetul laminat, parchetul din lemn și chiar linoleumul se recomandă utilizarea unui mop plat, scurs bine pentru că absorb eficient apa. Pentru podelele din ceramică, se poate folosi un mop cu fibrele lungi, ce reține foarte bine apa și curăță eficient.


Cât de des trebuie să cureți podeaua

La fel ca piesele de mobilier ce necesită ștergerea prafului, ori de câte ori se observă murdărie, podelele trebuie curățate. Primul pas constă în îndepărtarea murdăriei vizibile ce poate zgâria suprafața. În cazul în care ai animale de companie, podelele ar trebui curățate și aspirate zilnic pentru reducerea cantității de păr pe care acestea o pot lăsa sau a murdăriei de pe lăbuțe. 

Tot zilnic trebuie să te ocupi de curățenie și de spălarea podelelor și dacă ai un bebeluș care se pregătește să descopere lumea. Cei mici tind să bage orice în gură, așa că este bine să te asiguri că nu există pietricele, murdărie sau articole mici pe care le pot ingera.  

Așadar, pentru a avea întotdeauna podele impecabile, acestea trebuie curățate în mod regulat. Arsenalul de curățenie trebuie să cuprindă mătură, aspirator profesional, mop și rezerve pentru mop, găleată și cel mai bun detergent pentru pardoseli. Astfel pregătit, vei putea ține piept murdăriei. 

Alege din gama magazinului IgienaPHS toate produsele pentru curățarea pardoselii din lemn, a celei din ceramică și chiar a covoarelor! 
Suntem întotdeauna pregătiți cu cele mai bune oferte.

Ultima actualizare:
Etichete: Igienă Curățenie