Cu ce se curăță mobila lucioasă? Iată de ce să alegi produse profesionale!
24903 Afisari
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/RryFk4n-vOs
Cuprins:
- Cum să ai grijă de mobila lucioasă
- Cât de des trebuie curățată mobila lăcuită
- Cum alegi produsele potrivite
- Cum elimini petele dificile
- Îndepărtarea urmelor de pix de pe mobila lăcuită
- Curățarea scociului sau a etichetelor de pe mobila lucioasă
- Curățarea grăsimii de pe mobila lucioasă
- Cum speli mobila lucioasă de pete de cafea, suc sau sos de roșii
Piesele de mobilier cu finisaje lăcuite arată foarte bine și sunt o variantă potrivită pentru interioare moderne. Însă, atunci când trebuie curățată mobila lucioasă, este indicat să acționezi cu produse de curățenie profesionale și cu delicatețe pentru ca aceasta să își păstreze aspectul impecabil mai mult timp.
Cum să ai grijă de mobila lucioasă
Pe o mobilă cu luciu, urmele de degete se văd imediat și, de aceea, spre deosebire de o mobilă mată, aceasta trebuie curățată mult mai des, mai ales dacă este amplasată în bucătărie. Pentru menținerea unui aspect curat aceasta trebuie ștearsă în repetate rânduri cu o lavetă înmuiată în apă cu detergent și, după aceea, ștearsă cu o lavetă din microfibră uscată. Aceasta din urmă va absorbi toată umezeala și nu va lăsa scame sau urme iar detergentul va îndepărta grăsimea nedorită.
Cât de des trebuie curățată mobila lăcuită
Ori de câte ori se murdărește sau se văd amprente pe mobilă este necesară o intervenție rapidă. Dacă vorbim despre îngrijirea zilnică, atunci se va șterge cu un pămătuf de praf sau cu o lavetă uscată din microfibră. Se poate folosi o soluție antistatică pentru a ține la distanță praful iar în cazul unor situații deosebite, accidente și murdărie persistentă se va apela la detergenți speciali pentru lemn.
Când vorbim despre curățarea mobiliei lucioase, optează pentru produse de curățenie calitative. Spre exemplu, unele soluții pentru geamuri pot fi corozive, iar detergenții ce au silicon în compoziția lor pot lăsa o peliculă destul de neplăcută ce îi estompează efectul și o matifiază. Spre deosebire de mobilierul realizat din lemn sau cu finisaje mate care are nevoie de straturi suplimentare de vopsea sau lac aplicate ocazional, mobila lăcuită nu necesită așa ceva dacă este ștearsă după fiecare utilizare sau imediat ce s-a murdărit.
Cum alegi produsele potrivite
Pentru a te bucura mai mult timp de o mobilă, trebuie să o îngrijești în mod constant, indiferent de materialul din care este realizată. Iar produsele de întreținere joacă un rol esențial. Dacă faci rabat de la calitate, riști ca unele substanțe să atace luciul mobilei și stratul de la suprafață să fie pătat.
Înainte de a începe procesul de curățenie, aplică pe o lavetă un pic din detergentul pentru mobilă pe care intenționezi să-l folosești și, după aceea, încearcă substanța pe o porțiune de mobilă ce nu este la vedere. Dacă se schimbă culoarea lemnului sau a MDF-ului nu trebuie să folosești acel produs însă dacă nu există modificări la aspect, atunci îl poți utiliza cu încredere pe toată suprafața. Evită soluțiile ce au în compoziția lor înălbitori și mizează pe detergenți profesionali, cu acțiune dovedită, proveniți de la furnizori de încredere. Nu folosi produse în exces și urmează întocmai indicațiile de pe etichetă.
Există soluții de curățare cu utilizare imediată și există detergenți concentrați, ce se folosesc în diluție. Aceștia din urmă pot fi aplicați cu ajutorul unui pulverizator profesional pentru ca munca să fie ușurată. Este foarte important ca atunci când au loc mici accidente, spre exemplu se varsă ceva pe piesa de mobilier, să se acționeze imediat. Cu cât pata este mai proaspătă, cu atât se va curăța mai ușor însă dacă aceasta se usucă și, în plus, este expusă și la soare direct sau la căldură, poate ajunge să fie imposibil de îndepărtat. Un pahar de vin roșu vărsat pe o mobilă lucioasă, albă, cu siguranță o va păta dacă nu este ștearsă imediat suprafața.
Așadar, pe lângă produsele de curățare, vigilența este întotdeauna importantă.
Din arsenalul de curățenie nu trebuie să lipsească mănușile menajere pentru a-ți proteja mâinile și pielea care intră în contact cu substanțele de curățare.
Cum elimini petele dificile
Îndepărtarea urmelor de pix de pe mobila lăcuită
Mai ales dacă ai copii micuți, există posibilitatea să nu te poți bucura mult timp de o mobilă cu aspect impecabil. Imaginația piticilor nu are limite și tind să își exerseze calitățile de ilustratori peste tot...chiar și pe mobilă și pereți. Sau, în cazul în care biroul tău este realizat dintr-un lemn lăcuit și din greșeală ai murdărit suprafața, poți acționa imediat cu un detergent special, precum detergentul pentru mobilă și supafețe lavabile Esenia Office Cleaner.Acesta curăță eficient mobila lucioasă dar și articolele de birotică, îndepărtându-se murdăria și urmele de creioane, markere, pix și stilou. Se folosește nediluat și este foarte eficient.
Curățarea scociului sau a etichetelor de pe mobila lucioasă
Când sunt lăsate o perioadă îndelungată de timp, stickerele și chiar scociul devin aproape imposibil de dezlipit, deoarece lipiciul lor se usucă, exfoliindu-se doar bucățele. Folosește o combinație de apă și săpun pentru a îndepărta cu degetul, ușor și fără să freci prea mult, resturile de hârtie lipită pe mobila ta. Nu uita să ștergi ulterior suprafața cu o lavetă sau cârpă umedă pentru a îndepărta urmele lăsate de detergent și, în final, finisează cu o cârpă uscată.
Curățarea grăsimii de pe mobila lucioasă
Mobila lucioasă se poate murdări foarte ușor de grăsime iar datorită suprafeței lucioase aceasta se și întinde repede. Poți folosi apă în combinație cu puțin detergent de vase, care este puternic degresant sau spray Taski Sprint Multi, o soluție profesională pentru suprafețe lavabile, indicată chiar și în cazul mobilierului sau chiar a pieselor acoperite cu piele ecologică.Sprayul îndepărtează cu succes grăsimea și petele de pe diverse suprafețe și este ușor de aplicat.
Cum speli mobila lucioasă de pete de cafea, suc sau sos de roșii
Ce poate fi mai neplăcut decât să îți pătezi masa cea nouă și albă cu cafea sau chiar cu sosul de la spaghete? Nu trebuie să intri în panică ci să acționezi imediat. Șterge cu o lavetă umedă, pe care ai turnat și puțin oțet. Dacă pata nu a dispărut în totalitate, poți găsi în comerț o mulțime de detergenți speciali ce îți vin în ajutor. Nu uita însă să citești cu atenție eticheta și indicațiile producătorului și să testezi în prealabil pe o porțiune ce nu este vizibilă. Pentru a te bucura cât mai mult timp de aspectul nou al unei mobile lucioase, nu uita să ai la îndemână suporturi pentru pahare și farfurii, pe care să le folosești de fiecare dată când așezi o cană fierbinte sau un pahar cu apă. Căldura dar și apa pot lăsa pete albe pe mobilier, lucru care nu este de dorit, acestea fiind foarte dificil de îndepărtat. Tindem să lăsăm petele de apă să se usuce de la sine, mizând pe ideea ca apa nu poate dăuna suprafeței însă în cazul unui mobilier lucios lucrurile stau complet diferit. De aceea se recomandă întotdeauna păstrarea acesteia uscate și îndepărtarea firimiturilor și a murdăriei vizibile ce o pot zgâria.
În cazul pieselor de mobilier lăcuit, prevenția este foarte importantă.
Treburile casnice nu sunt ușoare, însă dacă ții cont de sfaturile specialiștilor din domeniu vei vedea că timpul alocat acestora se poate diminua considerabil.
Citește pe blogul nostru cum se întreține corect mobilierul din lemn, care este ordinea corectă în care se face curățenie, cum poți curăța geamurile termopan și cum să cureți eficient frigiderul!
Spor la treabă!
Ultima actualizare:
In aceeasi categorie
- Sfaturi pentru curățenia generală la domiciliu cu produse profesionale
- Detergent lichid vs. detergent pudră în industria HORECA: Ce să alegi?
- De ce să alegi un aspirator cu filtru HEPA? Avantaje și recomandari
- Dozatoare pentru cosmetice hoteliere: Soluția inteligentă pentru reducerea plasticului în hoteluri
- 5 erori comune în gestionarea deșeurilor la locul de muncă și cum să le eviți
Articole similare
- Produse profesionale pentru amenajarea și întreținerea unei clădiri de birouri
- De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie
- Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă
- Ghid pentru deschiderea unui restaurant: De ce autorizații ai nevoie și pași de urmat
- Cum să începi o afacere de curățare a geamurilor: Etape, reguli și consumabile necesare