Cu ce se curață lipiciul de la etichete de pe produsele achiziționate
81261 Afisari
Sursa foto: Pexels.com
Cuprins:
- Cum poți curăță lipiciul de pe etichetele diverselor produse
- Cu ce se curăță lipiciul de pe plastic
- Cu ce se curăță lipiciul de pe metal
- Cu ce se curăță lipiciul de pe lemn
- Cu ce se curăță urmele de lipici de pe sticle și borcane
- Cu ce se curăță lipiciul de la etichete de pe haine
- Cu ce se curăță lipiciul de la etichete de pe geamul termopan
- Soluție pentru curățat urmele de adeziv
Copiii sunt înnebuniți să lipească stickere peste tot și te poți trezi cu niște amintiri frumoase pe mobilă, pe pereți, pe haine și în locuri în care te-ai aștepta mai puțin.
Este bine de știut faptul că există soluții pentru îndepărtarea stickerelor dar și pentru etichetele pe care le găsim pe o mulțime de articole abia cumpărate.
Unele se scot mai ușor, altele sunt ceva mai încăpățânate și vei avea nevoie de soluții de prin casă, soluții profesionale dar și articole cu care să poți răzui, fără să deteriorezi suprafața.
Cum poți curăța lipiciul de pe etichete de pe diverse produse
Indiferent că vorbim despre plastic, lemn, metal sau orice alt material, trebuie să îndepărtăm, în primă fază, cât mai mult din eticheta respectivă. Ceea ce va rămâne va trebui eliminat în totalitate pentru a nu avea un aspect neplăcut.
Cu ce se curăță lipiciul de pe plastic
Jucăriile, decorațiunile din plastic, bolurile pentru salată au etichete enervante pe ele, ce nu se lasă scoase? Pentru a curăța lipiciul de pe plastic, vei avea nevoie de un card de plastic (preferabil nu bancar) sau orice alt obiect cu care poți presa fără să zgârii suprafața, o cârpă, apă caldă cu săpun lichid sau oțet.
Tot ce trebuie să faci este să îmbibi foarte bine laveta în apa cu săpun sau în oțet, după preferințe. Acoperă suprafața de pe care trebuie eliminat lipiciul cu această cârpă și lasă să acționeze o perioadă. După aceea șterge cu cârpa reziduurile și răzuiește dacă a mai rămas ceva. Poți repeta întregul proces în cazul în care lipiciul este greu de îndepărtat.
Cu ce se curăță lipiciul de pe metal
Sursa foto: Unsplash.com
Pentru a scoate etichetele și stickerele de pe metal încearcă să îndepărtezi din prima cât mai mult din acesta iar pe rest aplică ulei vegetal care se lasă să acționeze până la două-trei ore.
După ce acesta s-a înmuiat suficient, folosește apă și o cârpă pentru a șterge și ultimele urme de lipici.
Cu ce se curăță lipiciul de pe lemn
În acest caz contează foarte mult dacă lemnul a fost tratat sau nu. Dacă se află în stare naturală, atunci se poate utiliza alcool sau acetonă pentru îndepărtarea lipiciului de pe etichete. În cazul în care lemnul este finisat, lăcuit și vopsit, nici alcoolul și nici acetona nu sunt indicate deoarece vor duce la decolorarea stratului superior. Poți încălzi suprafața cu ajutorul unui uscător de păr, iar pe măsură ce lipiciul de încălzește, acesta va deveni mai maleabil și ușor de îndepărtat. O altă opțiune este aplicarea uleiului pe suprafața lipicioasă și ștergerea cu o cârpă sau dezlipirea cu ajutorul unei spatule din plastic sau a unui card.
În cazul podelelor din lemn, se acționează la fel. Pentru curățarea lipiciului de pe parchet se apelează la aerul cald ce va permite dezlipirea fără probleme a etichetei și nu se vor folosi obiecte ascuțite ce pot compromite suprafața.
Cu ce se curăță urmele de lipici de pe sticle și borcane
Atunci când vrem să le refolosim, etichetele borcanelor ne pot da bătăi de cap. Dar acestea se pot îndepărta relativ ușor de pe sticlă. Tot ce trebuie să faci este să umpli chiuveta cu apă caldă și detergent de vase și să lași articolele din sticlă la înmuiat. După aceea, poți îndepărta lipiciul rămas cu partea abrazivă a buretelui de vase. Fii fără grijă, căci sticla este rezistentă și nu se va zgâria iar întreaga suprafață va rămâne perfect curată. În cazul etichetelor de pe geamuri poți folosi cu încredere uscătorul de păr pentru a înmuia lipiciul. Acesta se va îndepărta foarte ușor ulterior.
Cu ce se curăță lipiciul de la etichete de pe haine
Te bucuri de hainele noi cumpărate dar...ce te faci cu eticheta lipicioasă? Nicio grijă. Aceasta poate fi îndepărtată cu ușurință dacă articolul vestimentar nu a trecut mai întâi printr-un proces de spălare și uscare. În cazul hainelor din materiale sintetice, este indicat să le bagi la congelator pentru aproximativ 90 de minute, timp în care lipiciul se va întări și se va scoate mai ușor. Poți adăuga un strop de detergent de vase pe o cârpă sau lavetă, cu care să tamponezi zona. După aceea, spală haina la mașina de spălat, împreună cu un detergent profesional și balsam de rufe. Hainele din fibre naturale pot fi curățate de nesuferitul lipici cu acetonă, care a fost turnată pe o cârpă curată. În general, dacă hainele au culori aprinse se recomandă încercarea acetonei pe o suprafață ce nu este la vedere. În cazul în care se observă o decolorare sau o alterare a materialului, atunci se va opri procesul. În acest caz, poți lua o bucată de scoci pe care să o lipești și dezlipești în repetate rânduri, până ce vei îndepărta lipiciul de pe haină. Aceeași metodă se va folosi și pentru scoaterea lipiciului de pe covoare și tapițerie. Nu se vor folosi uleiuri, deoarece acestea vor păta materialul și petele vor fi dificil de scos.
Cu ce se curăță lipiciul de la etichete de pe geamul termopan
Ai renovat și ai lipit scoci de hârtie pe marginile de plastic ale geamului termopan dar nu le-ai îndepărtat imediat ce ai terminat repararea și vopsirea pereților? Cum renovările au loc în general în anotimpul călduros, este indicat ca orice tip de etichetă sau bandă de protecție să fie îndepărtată cât mai repede căci, în caz contrar se va usca lipiciul, acestea rupându-se bucățele mici și va dura o eternitate să le elimini.Pentru aceste situații delicate, apelează cu încredere tot la aerul cald. Prinde cu degetele o parte a scociului de protecție și, fără să te grăbești, dezlipește treptat, pe măsură ce aerul fierbinte înmoaie lipiciul. Vei constata că poți scoate bucăți generoase de scoci, fără să ai bătăi de cap.
La fel se va acționa și împotriva etichetelor de pe geamuri.
Soluție pentru curățat urmele de adeziv
Poți apela cu încredere și la soluții profesionale pentru curățarea urmelor de adeziv de pe diverse suprafețe. Este recomandat ca înainte să citești cu atenție eticheta și indicațiile producătorului și să verifici pe ce tip de material se poate aplica. Alege să lucrezi numai cu furnizori de încredere, ce îți pun la dispoziție mereu numai produse de top, precum IgienaPHS, cu portofoliu generos de produse profesionale pentru diminuarea eforturilor din gospodărie!
Ultima actualizare:
In aceeasi categorie
- Sfaturi pentru curățenia generală la domiciliu cu produse profesionale
- Detergent lichid vs. detergent pudră în industria HORECA: Ce să alegi?
- De ce să alegi un aspirator cu filtru HEPA? Avantaje și recomandari
- Dozatoare pentru cosmetice hoteliere: Soluția inteligentă pentru reducerea plasticului în hoteluri
- 5 erori comune în gestionarea deșeurilor la locul de muncă și cum să le eviți
Articole similare
- Produse profesionale pentru amenajarea și întreținerea unei clădiri de birouri
- De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie
- Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă
- Ghid pentru deschiderea unui restaurant: De ce autorizații ai nevoie și pași de urmat
- Cum să începi o afacere de curățare a geamurilor: Etape, reguli și consumabile necesare