Cum se păstrează curățenia în bloc: Sfaturi și produse recomandate
11255 Afisari
Sursa foto: Pexels.com
Cuprins:
- Cum se păstrează curățenia în bloc: Sfaturi practice
- Stabilirea unui program pentru curățarea scării blocului
- Aruncarea gunoiului în spațiile special amenajate
- Întreținerea liftului
- Curățarea ventilației în clădiri
- Curățarea geamurilor și a ușilor de la intrare
- Curățarea balustradei
- Igienizarea pardoselii din scara blocului
- Un aer proaspăt zi de zi
- Curățenie în scara blocului: 5 produse recomandate
- Detergent pardoseală Esenia Floor Cleaner
- Set mătură și făraș
- Mop Extra Basic
- Lavete profesionale
- Set TopLock Vermop 35 cm
Mentenanța clădirilor poate da bătăi de cap multor locatari. Chiar dacă vorbim despre blocuri noi sau vechi, cum se păstrează curățenia în bloc poate isca multe discuții între persoanele ce locuiesc într-un imobil cu multiple apartamente. Deoarece suntem diferiți, percepția asupra igienei poate fi subiectivă și poate fi o temă aprinsă de dezbatere între locatari.
Cum se păstrează curățenia în bloc: Sfaturi practice
Igienizarea scării de bloc este o responsabilitate ce cade, în general, în sarcinile administrației. Aceasta poate apela la o singură persoană care să se ocupe cu întreținerea spațiilor comune din bloc sau la serviciile unei firme specializate. Dar, gradul de murdărie dintr-un bloc ține de toți locatarii săi. Instaurarea unor reguli în scara blocului, la care toți cei ce locuiesc acolo să aibă acces, este esențială. Neglijarea curățeniei în blocurile de locuințe poate atrage după sine o mulțime de inconveniențe precum mirosurile urâte și deranjante, favorizarea apariției coloniilor de gândaci sau dăunători precum șobolani și, per total, conviețuirea într-un loc insalubru ce poate pune sănătatea locatarilor în pericol.
De aceea, cum scara blocului este un spațiu public, la cheltuielile de mentenanță contribuie toți locatarii, fără excepție. În aceste costuri intră salariul persoanei sau onorariul societății responsabile cu igienizarea spațiilor comune, produsele de curățenie utilizate precum detergenți, mopuri, aspiratoare, dezinfectanți, întreținerea și curățarea liftului și nu numai.
Pentru a vă putea bucura de un spațiu curat și igienizat, iată care sunt cele câteva reguli în scara blocului de care trebuie să se țină cont:
Stabilirea unui program pentru curățarea scării blocului
Este foarte important să existe o rutină și o frecvență anume atunci când vine vorba despre igienizarea scării blocului. Se poate realiza și un program în care să se bifeze zilele în care curățenia a fost realizată și, dacă sunt mai multe persoane responsabile, să se semneze. Astfel, fiecare locatar va afla, dacă dorește, când a avut loc ultima dezinfectare a suprafețelor comune și când va avea loc următoarea tură de curățenie.
O atenție deosebită trebuie acordată igrasiei ce poate pune în pericol sănătatea locatarilor. Aceasta este mai ales prezentă la etajele superioare, unde izolația nu este făcută corespunzător și umezeala este mai mare. Aceasta poate fi eliminată cu ușurință, existând la îndemână o mulțime de soluții eficiente pentru îndepărtarea igrasiei de pe pereți.
Aruncarea gunoiului în spațiile special amenajate
Deseori, când coborâm scările, observăm diverse ambalaje aruncate pe jos. Mai rău, în unele situații, chiar resturi alimentare. Nu numai că aruncarea lor este un gest foarte urât ce denotă lipsă de respect dar și de educație dar acestea pot atrage nesuferiții gândaci de bucătărie, de care cu greu se poate scăpa. Iar acest lucru poate afecta un bloc întreg. De aceea, aruncarea gunoaielor sau a resturilor alimentare trebuie făcută numai și numai la ghenă și în tomberoanele speciale. În cazul în care există coșuri de gunoi pentru colectare selectivă, acestea se vor folosi corespunzător și deșeurile se vor arunca în funcție de materialele din care sunt realizate. Folosirea sacilor de gunoi menajeri este foarte importantă, pentru că aceștia împiedică împrăștierea resturilor.
Întreținerea liftului
Liftul trebuie să funcționeze impecabil pentru confortul locatarilor dar și pentru a nu le pune viața în pericol. Însă, mai mult de atât, este esențial ca acesta să fie igienizat în permanență, mai ales când există un flux ridicat de locatari. Situația pandemică impune nu doar ștergerea suprafețelor din lift precum oglindă, mâner și butoane dar și dezinfectarea acestora cu dezinfectanți profesionali.
Curățarea ventilației în clădiri
Nu toate clădirile dispun de un sistem de ventilare a aerului în scara blocului însă, în cazul celor noi, este posibil ca acesta să existe. Astfel, filtrele trebuie curățate ocazional, pentru a păstra un aer curat la interior.
Curățarea geamurilor și a ușilor de la intrare
Trebuie să recunoaștem că există o mulțime de blocuri în care igiena este precară. Însă acest lucru trebuie schimbat, pentru a fi un loc sigur pentru locatari. Nu este suficient doar să se igienizeze spațiul ci, la fel de important este și păstrarea curățeniei în bloc. Ușile de la intrare trebuie spălate cu detergenți speciali, profesionali, cu o eficiență ridicată, mânerele ușilor și butoanele interfonului dezinfectate zilnic iar geamurile spălate cu soluție specială.
Curățarea balustradei
Deși suntem conștienți de faptul că balustrada este plină de microbi, uneori, chiar involuntar punem mâna pe ea. Pentru a nu reprezenta un pericol pentru cei ce locuiesc în blocul respectiv, aceasta trebuie igienizată cu o lavetă îmbibată în dezinfectant profesional, cu efect imediat.
Igienizarea pardoselii din scara blocului
Gresie, parchet, marmură...indiferent de materialul din care este realizată, podeaua trebuie spălată sau aspirată, iar, ulterior, spălată cu mopul și detergent special.În spațiile generoase se poate utiliza o mașină pentru curățat pardoseala. În cazul în care acest lucru nu este posibil, fiind constrânși de un spațiu mic ce nu permite o manevrare ușoară a acestui gen de aparat, se va folosi un mop plat sau clasic ce permite o curățare eficientă.
Se recomandă amplasarea la intrarea în bloc a unui covoraș antibacterian, ideal pentru trafic intens, ce ajută la reducerea numărului microbilor și bacteriilor de pe încălțăminte.
Un aer proaspăt zi de zi
Acum că totul este curat și igienizat, nu ar fi plăcut să fiți întâmpinați de un miros proaspăt ori de câte ori ieșiți pe scara blocului? Folosirea unui odorizant profesional este ideală, ajută la crearea unei atmosfere primitoare și la păstrarea senzației de curățenie și prospețime.
Curățenie în scara blocului: 5 produse recomandate
Sursa foto: Pexels.com
Dacă nu știți ce produse sunt potrivite pentru spălarea spațiilor comune din bloc, recomandarea noastră este să se apeleze întotdeauna la furnizori de încredere ce pun la dispoziție produse premium, concentrate, ce au un raport calitate-preț extraordinar, precum IgienaPHS.
Iată care sunt cele 5 produse ce nu trebuie să lipsească din arsenalul de curățenie:
Detergent pardoselă Esenia Floor Cleaner
Detergentul de parsoseală Esenia Floor Cleaner este potrivit pentru diverse tipuri de pardoseală, de la linoleum, marmură, gresie, faianță și nu numai. Are o eficiență dovedită și poate fi folosit atât pentru spălarea manuală cât și automată. Este un produs ce se folosește în diluție, fiind concentrat.
Set mătură și făraș
Întotdeauna util, mai ales atunci când nu se poate utiliza un aspirator sau o mașină de curățat pardoseala, setul de mătură și făraș va ajuta la colectarea rapidă și eficientă a mizeriei de pe scara blocului. Fărașul este prevăzut cu un capac pentru a nu împrăștia accidental murdăria iar cozile înalte asigură o poziție corectă în timpul utilizării.
Mop Extra Basic
Recomandăm cu încredere mopurile plate, ce au o eficiență ridicată, fiind indicate pentru curățarea umedă dar și uscată precum mopul Extra Basic. Fibrele au dimensiuni diferite, unele sunt mai lungi iar altele mai scurte, pentru a capta eficient murdăria. Acest tip de rezervă se poate atașa pe diferite tipuri de suporturi de mop, se poate spăla aproximativ de 200 de ori, până la 90° C. Dimensiunea lui este generoasă, având o lungime de 80 cm.
Lavete profesionale
Lavetele profesionale MyMicro Taski pot fi folosite cu usurință atât umed cât și uscat. Sunt ideale pentru ștergerea diferitelor suprafețe, captând praful și murdăria eficient. Pot fi folosite cu succes pe lemn, MDF, ceramică, inox. Laveta este lavabilă și rezistă până la 300 de spălări datorită țesăturii speciale din care este realizată, ce îi conferă rezistență la uzură.
Set TopLock Vermop 35 cm
Ideal pentru curățarea geamurilor și a suprafețelor lucioase și vitrate, setul de ustensile pentru spălat geamuri Vermop este de nelipsit din arsenalul de curățenie. Acest set are o calitate superioară, fiind realizat din materiale selectate cu mare atenție precum aluminiu profilat, oțel inoxidabil și plastic rezistent. Setul are în compoziția sa racletă, lamelă din cauciuc, racletă T-Bar, huse textile, mâner telescopic și racletă de siguranță.
Accesoriile se atașează perfect, sunt ușor de manevrat și sigure în utilizare.
Bineînțeles, din listă nu trebuie să lipsească soluțiile pentru curățat geamuri, detergenți, dezinfectanți, mănuși de protecție, găleată pentru mop și nu numai.
Cum scara blocului este spațiu public și traficul poate fi unul intens, păstrarea curățeniei în bloc este o responsabilitate și o datorie civică a fiecărei persoane ce locuiește acolo sau tranzitează spațiul respectiv. Iar lucrând cu specialiști în domeniu și folosind numai produse de curățenie profesionale există siguranța că blocul va fi curat, sigur și bine întreținut în permanență. Așadar, nu trebuie să se facă rabat de la calitate când este vorba despre întreținerea clădirilor!
Ultima actualizare:
In aceeasi categorie
- Sfaturi pentru curățenia generală la domiciliu cu produse profesionale
- Detergent lichid vs. detergent pudră în industria HORECA: Ce să alegi?
- De ce să alegi un aspirator cu filtru HEPA? Avantaje și recomandari
- Dozatoare pentru cosmetice hoteliere: Soluția inteligentă pentru reducerea plasticului în hoteluri
- 5 erori comune în gestionarea deșeurilor la locul de muncă și cum să le eviți
Articole similare
- Produse profesionale pentru amenajarea și întreținerea unei clădiri de birouri
- De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie
- Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă
- Ghid pentru deschiderea unui restaurant: De ce autorizații ai nevoie și pași de urmat
- Cum să începi o afacere de curățare a geamurilor: Etape, reguli și consumabile necesare