marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cu ce se curăță funinginea de pe pereți? Sfaturi și produse recomandate

35485 Afisari
curatare-funingine-pereti
Sursa foto: Unsplash.com


Cuprins:
  • Cum se curăță funinginea de pe pereți: Pași de urmat
    • Aerisește constant
    • Echipează-te corespunzător
    • Eliberează camera
    • Aspiră peretele
    • Șterge peretele 
    • Spală peretele cu detergenți profesionali
    • Lasă pereții să se usuce
  • Cu ce se curăță funinginea de pe pereți: 5 produse recomandate
    • Lavete din microfibră Esenia
    • Mănuși de menaj de cauciuc
    • Pulverizator profesional
    • Taski Sprint Multi – soluție profesională suprafețe lavabile

Dacă ai o sobă sau un șemineu acasă, folosești deseori lumânări sau fumezi excesiv la interior cel mai probabil vei observa, în timp, funingine pe pereți. Aceasta este ușor de observat mai ales pe pereții deschiși la culoare ce au tendința de a deveni cenușii și chiar se pot păta local. 

În cazul unui eveniment nefericit precum un incendiu, pereții au mult de suferit, fiind acoperiți aproape în totalitate de funingine. În acest caz este recomandat să se apeleze la specialiști în domeniu pentru a putea face din nou locuibil și sigur spațiul respectiv.
Este bine de știut că funinginea pe pereți nu este numai o problemă de estetică dar poate deveni periculoasă pentru sănătate. 

Din fericire, urmând sfaturile noastre și folosind produse de curățenie profesionale, poți îndepărta funinginea apărută pe anumite porțiuni de perete în câțiva pași simpli. Află cum poți face acest lucru în rândurile de mai jos:


Cum se curăță funinginea de pe pereți: Pași de urmat


Aerisește constant

Pentru a nu periclita sănătatea, este foarte importantă aerisirea în camera în care există funinginea. Sporii sunt periculoși dacă sunt inhalați, la fel cum este și în cazul igrasiei și a diverselor ciuperci ce pot apărea pe pereții caselor. 

Aerisirea corespunzătoare permite aerului curat de la exterior să intre la interior iar sporii de la funingine să iasă. Încercarea de curățare a funinginii de pe pereți se va face doar cu geamurile larg deschise.


Echipează-te corespunzător

Protecția mâinilor este foarte importantă și, de aceea, se recomandă utilizarea mănușilor din latex, de cauciuc dar și a măștilor de protecție. Astfel, aerul este filtrat și nu îți compromiți în niciun fel starea de sănătate. Mănușile au și ele un rol important funcționând ca o barieră între funingine și piele.


Eliberează camera

Cu cât ai mai puține lucruri în camera respectivă, cu atât este mai bine. Când speli funinginea, sporii se vor desprinde de pe pereți și se vor așeza pe lucrurile din apropiere, fie ele piese de mobilier, covoare, decorațiuni și nu numai. Pentru a evita acest lucru este bine să eliberezi zona cât mai mult.


Aspiră peretele

Un aspirator te va ajuta să îndepărtezi praful și particulele de mizerie și funingine ce pot zgâria peretele. Aspirând peretele de sus în jos elimini și o mare parte din sporii dăunători.


Șterge peretele

Peretele se șterge cu un burete uscat, special, achiziționat de la magazinele de construcții, pentru a îndepărta cât mai mult din negreala și praful de pe suprafața respectivă. Se șterge întotdeauna de sus în jos. Deoarece bureții se pot suprasatura ușor, aceștia trebuie spălați însă vor putea fi din nou utilizați doar când sunt uscați în totalitate. 
Umezeala, în acest stadiu, nu va face decât să păteze peretele mai mult. Bureții pot fi înlocuiți cu lavete uscate.


Spală peretele cu detergenți profesionali

După ce negreala a fost îndepărtată în mare parte, este momentul ca peretele să fie spălat corespunzător. Se vor folosi detergenți speciali pentru îndepărtarea murdăriei de pe pereți, procurați numai de la firme de profil ce dispun de produse profesionale. Încearcă să folosești soluții pentru curățarea pereților sau detergent pentru funingine.

Alegerea unui detergent nepotrivit poate face mai mult rău decât bine, putând favoriza apariția unor pete imposibil de scos ulterior. La final, limpezește cu apă curată și o lavetă umedă pe care să o clătești foarte des.


Lasă pereții să se usuce

După ce ai spălat funinginea este foarte important ca pereții să se usuce. Pentru a grăbi acest proces poți lăsa geamurile deschise dacă vremea îți permite, poți instala un ventilator în cameră ce va face ca aerul să circule în permanență sau poți lăsa chiar aerul condiționat în funcțiune.


Cu ce se curăță funinginea de pe pereți: 5 produse recomandate


Înainte de a începe treaba, asigură-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie, de la soluții de curățare și până la bureți și lavete.


Lavete din microfibră Esenia

lavete-microfibra
Lavetele din microfibră sunt extrem de versatile și pot fi folosite atât uscate cât și umede, împreună cu soluții de curățare. Acestea sunt puternic absorbante și, datorită materialului din care sunt realizate, captează eficient particulele de praf și murdărie, fără să zgârie peretele.


Mănuși de menaj din cauciuc

manusi-menaj-cauciuc
Protecția mâinilor este importantă mai ales când faci curat în casă și intri în contact cu diferite substanțe chimice ce îți pot cauza leziuni serioase la nivelul pielii. De aceea, înainte de a începe curățarea pereților de funingine, asigură-te că ești echipat corespunzător cu mănuși de menaj rezistente.


Pulverizator profesional

pulverizator-profesional
Pentru a nu umezi în exces pereții atunci când vrei să îi speli cu apă sau cu apă și detergent, cel mai bine este să folosești un pulverizator. Mulți detergenți sunt concentrați și trebuie folosiți în diluție. Un pulverizator profesional te va ajuta să umezești peretele exact atât cât trebuie pentru a îndepărta petele.


Taski Sprint Multi – soluție profesională suprafețe lavabile

taski-sprint-solutie profesionala-suprafete
Soluția profesională Taski Sprint Multi este recomandată pentru curățarea pereților lavabili, piese de mobilier, tocurile ușilor și nu numai. Acesta are o putere mare de emulsifiere, îndepărtează eficient grăsimea și petele de murdărie de pe suprafețe. Spuma acestuia curăță cu rapiditate și eficiență.

Produsele furnizate de către IgienaPHS sunt soluții eficiente, de calitate superioară, ce pot fi folosite cu succes în diferite contexte, atât profesionale cât și casnice, precum igienizarea clădirilor de birouri, menținerea curățeniei în scările de bloc, pentru îndepărtarea igrasiei și îndepărtarea calcarului de pe faianță

Bine de știut: Chiar dacă nu toți pereții au fost afectați vizibil de funingine, dacă a fost vorba de un incendiu serios, fumul a pătruns în tencuială și trebuie îndepărtat pentru a nu rămâne în încăpere miros de fum. Se recomandă spălarea tuturor pereților, nu doar a celor cu urme accentuate. 

Îndepărtarea funinginei este o treabă dificilă. Dacă ai de-a face cu o zonă restrânsă, atunci poți rezolva singur problema, aceasta fiind mai simplu de gestionat ținând cont de sfaturile de mai sus. Însă dacă ai de-a face cu daune semnificative produse de un incendiu, cel mai indicat este să apelezi la specialiști în domeniu care vor rezolva problema mai repede.
 

Ultima actualizare:
Etichete: Igienă Curățenie