marca-trusted
eLicitatie Certificari

Cum‌ ‌să‌ ‌amenajezi‌ ‌băile‌ ‌din‌ ‌clădirile‌ ‌de‌ ‌birouri:‌ ‌8 accesorii‌ ‌necesare

2491 Afisari

baie-spatioasa-cladire-birouri

Sursa foto: Shutterstock

Amenajarea băii de la birou se realizează ținând cont în special de aspecte practice și igienă. Totuși, asta nu înseamnă că spațiul trebuie să arate inestetic sau plictisitor. Ți-am pregătit în acest articol sfaturi care te vor ajuta să alegi dotările și accesoriile potrivite, dar și câteva idei de design.

Cum se amenajează băile dintr-o clădire de birouri. Sfaturi practice

Chiar dacă amenajările din clădirile de birouri sunt diferite de cele rezidențiale, vom ține cont de aceleași criterii principale: confort, design, igienă, calitate și ușurința în utilizare.

Gresie și faianță

Când iei în considerare diferite idei de amenajare a băii, trebuie să te gândești ce tip de gresie și faianță să alegi. Din punct de vedere practic, e necesar să fie rezistente la lovituri, modificări termice și agenți chimici. În clădirile de birouri, curățarea calcarului de pe faianță implică produse profesionale, care sunt mai puternice decât clasicul oțet și bicarbonat pe care le putem folosi acasă. Pentru gresie se recomandă clasa de trafic PEI IV (trafic comercial mediu), care este rezistență și la greutăți ridicate. De asemenea, asigură-te că plăcile sunt antiderapante.

În ceea ce privește aspectul, cel mai bine arată plăcile deschise la culoare, fără modele sau cu un pattern subtil.

Baterie de chiuvetă

Spre deosebire de toaletele rezidențiale, cele comerciale sunt frecventate de un număr mare de oameni. De aceea, trebuie să fie mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Dotează băile cu baterii de chiuvetă economice, care au o tehnologie de reducere al consumului de apă și energie.

De asemenea, alege baterii cu senzor de mișcare, pentru a nu fi atinse. Când senzorul detectează apropierea mâinilor, declanșează curgerea apei, care se oprește după un timp potrivit. Un alt criteriu de luat în considerare când alegi produsul potrivit este materialul din care bateria este confecționată. Alama sanitară are un raport calitate-preț mai mult decât inoxul.

WC suspendat

În amenajările de băi moderne, vasul de toaletă are un design minimalist și practic. Acest lucru este cu atât mai important la birou, unde spațiul nu trebuie să fie doar estetic, ci și bine igienizat în orice moment al zilei. 

Un wc suspendat contribuie la simplificarea procesului de curățenie. Podeaua este mai ușor de aspirat și spălat, iar suprafețele care trebuie dezinfectate sunt reduse, rezervorul fiind ascuns în perete. 

Toaletă accesibilizată pentru persoanele cu dizabilități

În momentul când proiectezi băile, nu uita de toaletele destinate persoanelor cu handicap. Acestea au următoarele caracteristici:

  • o suprafață mai mare, pentru a facilita circulația
  • sistem de prindere fermă instalat de-a lungul peretelui
  • ușa grupului sanitar se deschide către exterior
  • instalarea unui buton de urgență

Astfel, cabina trebuie să aibă o dimensiune de cel puțin 1,2 x 0,9 metri. Atenție la culoarea peretelui: e necesar să fie diferită de cea a sistemului de prindere, pentru a fi vizibilă. Cât despre sensul de deschidere al ușilor, standardul permite un spațiu de manevră suficient, dar și accesul în cazul situației unei persoane căzute la podea.

Nu uita de detalii

În orice amenajare, detaliile finale au un impact la fel de puternic ca dotările principale. Iată câteva exemple care fie au un rol practic, fie unul estetic.

  • cuiere pentru jachete și genți, în interiorul cabinelor
  • mici pereți despărțitori pentru pisoare
  • dispensere gratuite de absorbante și tampoane, plasturi, cremă de mâini, deodorant și ață dentară
  • plante (dacă alegi unele false, trebuie neapărat să fie de calitate, să nu arate ieftin)

Amenajarea băilor din clădirile de birouri: 8 accesorii recomandate 

Accesoriile întregesc băile din clădirile de birouri, finalizând amenajarea acestora. Ne vom concentra în special pe dispensere și dozatoare, discutând în ultima parte a articolului despre decorațiuni.

Dispenser acoperitor colac WC Kimberly Clark AQUARIUS

dispenser-acoperitor-colac-WC

Toaletele publice sunt frecventate de un număr mare de oameni, iar gradul de igienă trebuie să fie mereu la cote maxime. Desigur, e imposibil să dezinfectezi toate wc-urile după fiecare utilizare. De aceea, îți recomandăm dispenserul cu acoperitor de capac Kimberly Clark AQUARIUS.

Acesta se fixează cu ușurință pe perete și eliberează câte o folie individuală de unică folosință. Astfel, riscul de răspândire al germenilor este redus semnificativ.

Dispenser hârtie igienică Esenia inox lucios

dispenser-hartie-igienica

Dispenserul de hârtie igienică Esenia inox lucios este ideal în orice toaletă, design-ul său potrivindu-se cu orice stil de amenajare. Fiind fabricat din inox, e extrem de durabil și ușor de întreținut.

Printre caracteristicile sale se numără și vizorul de nivel, util în urmărirea permanentă a stocului de hârtie igienică. Asta îți permite să îl reîncarci mereu la timp, evitând situațiile neplăcute.

Dispenser pungulițe tampoane igienice

dispenser-pungulite-tampoane-igienice

Pentru a te asigura că igiena primează, montează pe perete și un dispenser de pungulițe pentru tampoane și absorbante. Produsele de igienă feminină pot fi puse în aceste punguțe înainte de a fi aruncate la gunoi, pentru a evita mirosurile neplăcute.

Dozator senzor săpun spumă Tork alb - ABS 1 litru

dozator-senzor-sapun-spuma

Dozatorul de săpun spumă Tork 1000 ml are acționare cu senzor, acest sistem venind cu multiple beneficii. Este mai ușor de folosit și, pentru că mâna utilizatorului nu intră în contact cu dispenserul, asigură un grad înalt de igienă.

Capacitatea rezervei este de 1 litru, adică 2500 de porții de săpun spumă. O altă caracteristică utilă este LED-ul care indică necesitatea schimbării rezervei.

Dispenser prosoape de hârtie inox satinat

dispenser-prosoape-hartie

Cu un design elegant și practic, dispenserul pentru prosoape de hârtie Esenia oferă un confort maxim în utilizare. Mai mult, ocupă cât mai puțin spațiu, deși are o capacitate mare: 2 pachete de prosoape pliate. Prin intermediul vizorului de nivel situat în partea de jos, permite monitorizarea consumului, astfel că vei știi exact când necesită reîncărcare.

Uscător de mâini inox Esenia High Power

uscator-maini-esenia

Bineînțeles, unele persoane preferă să își usuce mâinile cu ajutorul uscătoarelor de mâini profesionale, nu cu șervețele. Aceste dispozitive îți permit să consumi mami puține prosoape de hârtie, deci vei genera o cantitate redusă de gunoi și vei face economii financiare.

Uscătorul de mâini Esenia High Power are un design minimalist și elegant, fiind ușor de integrat în orice tip de spațiu. În același timp, motorul puternic asigură mai multă eficiență. 

Odorizant electronic programabil

odorizant-electric-programabil

Toaletele clădirilor de birouri trebuie să reprezinte un mediu plăcut și proaspăt. Odorizantele profesionale contribuie la atmosfera primitoare și curată a încăperilor, îmbunătățind confortul. Bineînțeles, ele vin doar ca o completare și nu înlocuiesc un sistem de ventilație eficient.

Un odorizant electronic programabil permite atât reglarea intervalului de pulverizare, cât și a numărului de pulverizări realizate în intervalul respectiv. Mai exact, dozele de parfum pot fi pulverizate în funcție de preferințe: de la interval de 5 minute până la 4 ore, cu 1-3 pufuri.

Set coș de gunoi inox cu pedală 3l + perie wc inox

set-cos-gunoi-inox-pedala

Nu în ultimul rând, coșurile de gunoi sunt nelipsite în toaletă, atât în cabinele individuale, cât și lângă chiuvete. Îți recomandăm să achiziționezi unele din inox, care permit curățarea facilă și sunt mai durabile. 

Setul cu coș de gunoi din inox cu pedala și perie wc este ideal pentru cabinele de toaletă. Coșul are în interior o găleată de plastic detașabilă, care permite evacuarea rapidă a deșeurilor. Dispune și de un mâner, pentru a fi deplasat cu mai multă ușurință.

Idei de amenajare a băilor din clădirile de birouri

Amenajările de băi moderne pot fi adaptate oricărui tip de spațiu. Ne vom concentra pe cele mai comune tipuri de baie: cea lungă și îngustă și cea spațioasă.

Amenajare baie îngustă și lungă

baie-ingusta

Sursa foto: Shutterstock

Amenajarea unei băi lungi și înguste nu e atât de greu de realizat precum ai crede. Pe una din lungimi vei avea cabinele de toaletă și pisoarele, iar pe cealaltă chiuvetele. Culoarul trebuie să fie suficient de larg pentru a permite accesul, ținând cont și de persoanele cu dizabilități motorii. Pentru ca spațiul să nu pară înghesuit, montează pe perete obiectele sanitare și concentrează-te pe nuanțe deschise și multă lumină.

Amenajare baie spațioasă

Un spațiu mai mare îți oferă mai multe posibilități de amenajare. Totuși, baia trebuie organizată clar, pentru a nu crea confuzii. De exemplu, e bine ca pisoarele să ofere intimitate, însă nu le ascunde în spatele unor pereți prea înalți.

Dacă îți dorești o toaletă cu aspect memorabil, concentrează-te pe forme. Vei reuși în felul acesta să personalizezi spațiul fără a-l aglomera. Un exemplu îl reprezintă oglinzile hexagonale în locul celor clasice.

Amenajare creativă

dotare-baie-creativa

Sursa foto: Shutterstock

În funcție de domeniul de activitate al firmei, poți avea mai multă sau mai puțină libertate creativă. Dacă situația permite, folosește forme, culori și pattern-uri deosebite, care înveselesc angajații și clienții. Ce-ai zice să montezi pe pereți rame cu ilustrații amuzante sau să pui un tapet interesant?

Așadar, amenajarea unei băi într-o clădire de birouri nu este cu mult diferită față de cea din propria locuință. Gândește-te la nevoile și dorințele oamenilor și asigură-te că le oferi un grad ridicat de igienă și confort.


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie