Cum alegi cel mai bun degresant pentru curățarea grătarului din curte?
Sursa foto: Pexels.com
Cuprins:
- De ce este important să cureți grătarul
- Sfaturi pentru curățarea grătarului
- Alegerea celui mai bun degresant pentru grătar și produse de curățenie eficiente
- Despre degresantul pentru plită și grătar
- Produse de curățare pentru accesoriile de grătar
- Eficientizarea procesului de curățare
- Produse recomandate pentru degresarea grătarului
- Detergent degresant profesional
- Degresant concentrat
- Lavetă profesională
- Mănuși de menaj
- Burete antibacterian
- Pulverizator
Primăvara este la o aruncătură de băț depărtare, iar grătarul din curte încă nu este pregătit pentru petrecerile în aer liber.
Toată lumea vrea sa profite de vremea frumoasă de afară, să se întâlnească cu familia și să pregătească ceva rapid și gustos în curte sau la iarbă verde. Au trecut câteva luni de când ai gătit ultima dată în aer liber, așa că am pregătit un ghid despre cum să alegi cel mai bun degresant pentru grătar și cum să-l cureți rapid și eficient de grăsimea arsă și petele rămase.
De ce este important să cureți grătarul
La fel ca orice articol din bucătărie și grătarul are nevoie de toată atenția noastră, mai ales că acesta se murdărește destul de mult după fiecare utilizare.
În general, pe grătar se prepară carnea, bogată în grăsimi, acoperită cu diverse sosuri ce se ard în timpul procesului de gătire. De aceea, pentru a te bucura în permanență de accesorii de grătar curate, trebuie să descoperi cea mai bună soluție de curățat grăsimea.
Un grătar curat îți asigură o preparare sănătoasă atât a legumelor cât și a fripturilor și favorizează o coacere uniformă. Dacă acesta este îmbâcsit și murdar, există riscul ca grăsimea rămasă pe grilaj să se scurgă pe cărbuni și să formeze flăcări ce pot arde preparatele.
Accesoriile de grătar se pot curăța utilizând un degresant pentru plită și grătar ce va asigura îndepărtarea depunerilor de rugină, a grăsimii arse ce poate deveni toxică sau poate chiar altera gustul mâncării.
Utilizând cel mai bun degresant pentru bucătărie te poți bucura de multe grătare pe care să le savurezi împreună cu familia și prietenii în sezonul cald.
Sfaturi pentru curățarea grătarului
Dacă ai achiziționat un grătar nou, este bine de știut că acesta trebuie curățat, atât el cât și accesoriile grătarului, înainte de prima folosire. Articolele noi au, de obicei, o peliculă de unsoare pentru protecția materialului.
Acea grăsime trebuie îndepărtată cu apă și detergent de vase, clătit din abundență cu apă și șters cu prosoape de hârtie.
Este indicat, ca după acest procedeu să se ardă suprafața pentru eliminarea oricăror bacterii, microbi sau toxine.
Dacă grătarul nu este nou,este indicat să fie curățat după fiecare utilizare, pentru a te bucura mai mult timp de el. Ai nevoie de detergenți speciali pentru plită și grătare, perie sau burete cu care poți îndepărta depunerile și resturile alimentare.
Sursa foto: Unsplash.com
Alegerea celui mai bun degresant pentru grătar și produse de curățenie eficiente
Despre degresantul pentru grătar
Un degresant universal poate rezolva multe probleme, dar nu neapărat și pe cele ale unui grătar. Gelurile și spumele de curățare trebuie alese cu precauție în funcție de materialul pe care se aplică astfel încât să înlăture eficient petele de grăsime fără a degrada materialul.
Spumele de curățare sunt eficiente, întrucât acaparează depunerile de grăsime și le dizolvă rapid, însă se dovedesc produse de curățat mai puțin folositoare atunci când e vorba de grilajele grătarului care sunt, de obicei, din inox - spuma de curățat va fi risipită printre spațiile acestuia și nu va avea suficient timp și putere de acțiune.
În acest sens, degresantul pentru grătar sub formă de gel va fi un aliat de nădejde împotriva petelor persistente de grăsime întărită. Iată cum îl poți utiliza, urmând doar câțiva pași:
- Dizolvă degresantul gel într-o cantitate moderată de apă caldă/ fierbinte;
- Pulverizează substanța astfel obținută pe suprafața grătarului;
- Lasă să acționeze câteva minute;
- Șterge murdăria cu o lavetă din microfibră sau cu un burete moale.
În cazul curățării suprafețelor din inox este indicat să folosești numai produse speciale pentru a nu zgâria și deteriora suprafața și să ții cont de câteva lucruri de bază.
Bine de știut. Grătarul din fontă are nevoie de o curățare mai atentă din partea ta; astfel este recomandată folosirea unui degresant pentru grătar special pentru acest material. Poți folosi substanțe de curățat din comerț sau substanțe preparate în casă pe bază de bicarbonat de sodiu.
Produse de curățare a accesoriilor de grătar
Chiar dacă grăsimea arsă este încăpățânată și nu vrea să se curețe cu ușurință nici cu cel mai bun degresant pentru grătar, nu trebuie acționat într-un mod agresiv pe suprafața acestuia, fiind nevoie de lavete de curățat moi sau de bureți abrazivi delicați.
Folosește lavete din microfibră care sunt moi și pot fi și reutilizate. De altfel, folosește un pulverizator pentru degresantul aplicat, pentru a distribui astfel uniform substanța de curățat pe întreaga suprafață a grătarului.
Eficientizarea procesului de curățare
Citește cu atenție eticheta degresantului pentru grătar, nu lăsa substanța să acționeze mai mult decât este necesar întrucât poate afecta aderența acestuia și alimentele gătite ulterior se pot lipi.
Bine de știut. Protejează grătarul împotriva ruginei cauzate de apă sau umezeală prin ungerea acestuia cu o peliculă fină de ulei, după fiecare curățare.
Produse recomandate pentru curățarea eficientă a grătarului
1. Laveta microfibră profesională, 35*35 cm - multisuprafețe
Laveta din microfibră este un element indispensabil pentru curățenie în general și pentru curățarea grătarului în special.
Beneficii:
- Poate fi folosită chiar și pe suprafețele pretențioase;
- Este reutilizabilă;
- Este durabilă și ușor de curățat fără detergent.
2. Mănuși de menaj cauciuc FIXI
Chiar și cel mai bun degresant pentru grătar îți poate ataca pielea sensibilă a mâinilor. Folosește mănuși de menaj din cauciuc, cât și mască de protecție când utilizezi substanțele de curățat.
Beneficii:
- Protejează pielea împotriva substanțelor de curățat;
- Sunt reutilizabile;
- Sunt rezistente în timp.
3. Burete vase antibacterian cu microparticule cupru
Buretele de vase antibacterian cu microparticule cupru are o rezistență sporită în timp, fiind creat din spumă de poliester sudată cu fibră de polipropilenă.
Beneficii:
- Are proprietăți antibacteriene;
- Prezintă fibră de curățare aspră, cu particule de cupru;
- Se adaptează pe forma mâinii.
4. Pulverizator
Pulverizatorul profesional este util pentru diluarea degresantului concentrat și asigură o dispersare omogenă pe toată suprafața de curățat a grătarului.
Beneficii:
- Are dimensiuni reduse;
- Este ușor de utilizat;
- Se găsește în diferite culori, pentru diferențierea substanțelor folosite.
5. Detergent degresant profesional Suma Extend D3
Detergentul degresant Suma Extend D3 este un detergent alcalin lichid potrivit pentru îndepărtarea tuturor tipurilor de grăsimi și resturi alimentare uscate de pe suprafețe. Nu necesită dizolvare.
Beneficii:
- Are eficiență mare pe suprafețe cu grăsime arsă;
- Prezintă pulverizator special anexat pentru aplicare;
- Este un produs non-caustic, ideal pentru utilizare în siguranță pe suprafețele din aluminiu.
6. Detergent degresant concentrat Sano Forte Plus Gel
Detergentul degresant concentrat Sano Forte Plus Gel are o formulă vâscoasă, existând un timp de contact mai mare a soluției pe suprafața ce trebuie curățată.
Beneficii:
- Are eficiență sporită împotriva grăsimii arse;
- Nu are un miros înțepător;
- Este destinat curățării vaselor.
Pregătește-te pentru petrecerile în aer liber din sezonul cald și alege ajutoare de nădejde dintre produsele de curățare profesionale pentru degresarea grătarului!
Ultima actualizare:
In aceeasi categorie
- Sfaturi pentru curățenia generală la domiciliu cu produse profesionale
- Detergent lichid vs. detergent pudră în industria HORECA: Ce să alegi?
- De ce să alegi un aspirator cu filtru HEPA? Avantaje și recomandari
- Dozatoare pentru cosmetice hoteliere: Soluția inteligentă pentru reducerea plasticului în hoteluri
- 5 erori comune în gestionarea deșeurilor la locul de muncă și cum să le eviți
Articole similare
- Produse profesionale pentru amenajarea și întreținerea unei clădiri de birouri
- De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie
- Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă
- Ghid pentru deschiderea unui restaurant: De ce autorizații ai nevoie și pași de urmat
- Cum să începi o afacere de curățare a geamurilor: Etape, reguli și consumabile necesare