marca-trusted
eLicitatie Certificari

Amenajarea unei camere de hotel. Sfaturi și dotări necesare

4630 Afisari

dotare-camera-hotel

Sursa foto: Pexels.com 

Cuprins:

  • Dotările necesare într-o cameră de hotel
    • Mobilierul
    • Decorațiunile
    • Echipamentele
    • Consumabilele
  • Sfaturi pentru igienizarea și curățarea camerei de hotel

Vacanța reprezintă pentru mulți momentul mult așteptat de relaxare și răsfăț. Unul dintre lucrurile importante de care ținem cont atunci când ne alegem destinația de vacanță este, cu siguranță, locul de cazare. Acesta poate fi un hotel, pensiune sau apartament de tip Airbnb. Însă hotelul rămâne pentru mulți prima opțiune și, de aceea, acesta trebuie să arate impecabil iar amenajarea camerei de hotel să impresioneze oaspeții imediat ce au intrat pe ușă. 

Iată cum ar trebui să arate și care sunt dotările unei camere de hotel de care aceasta ar trebui să dispună pentru ca turiștii care îi trec pragul să revină și cu altă ocazie și să lase recenzii pozitive!

Dotările camerei de hotel. Ce nu trebuie să lipsească

Amenajarea camerei de hotel este un proces bine gândit deoarece obiectivul principal este crearea unui spațiu deosebit, primitor și fermecător pentru a atrage cât mai mulți oaspeți și de a-i convinge să revină și cu alte ocazii. Concurența în domeniu nu a fost niciodată mai acerbă, motiv pentru care hotelurile trebuie să implementeze servicii și facilități suplimentare pentru a se diferenția de competitori iar capitolul design interior joacă un rol foarte important.

Mobilierul

În general, atunci când se optează pentru amenajarea camerelor de hotel, se pleacă de la o idee generală. Indiferent de stilul de amenajare ales, camerele vor arăta, cel puțin în marea lor parte, la fel. Mobilierul hotel trebuie să fie realizat din materiale durabile, elegant și să completeze stilul de decor ales. Astfel, nu trebuie să lipsească patul dublu, cu saltea de bună calitate, două noptiere pe care oaspeții să își poată așeza un pahar cu apă, telefonul și alte obiecte personale. Bineînțeles, un șifonier încăpător nu trebuie să lipsească, împreună cu suficiente umerașe pe care oaspeții să își așeze hainele. O masă, consolă sau birou, împreună cu cel puțin un scaun sau fotoliu, sunt de dorit, în cazul în care turiștii vor să lucreze. 

De pe terasă sau balcon nu trebuie să lipsească o masă cu două scaune pentru clipele de relaxare. 

Când vine vorba despre mobilier hotel, materialul din care acesta este realizat este important, la fel și feroneria (balamale, mânere), iar dacă patul este tapițat se va ține cont de conceptul de design general și coloristica aleasă. În plus, patul poate fi tapițat doar cu materiale ignifugate pentru siguranță. 

Decorațiunile

Deși nu trebuie să abunde în piese de decor, este de preferat să existe măcar un tablou dacă nu mai multe, o vază, scrumieră. Iar acestea trebuie să arate bine. Articolele de iluminat îmbină funcționalitatea cu partea estetică. Pe lângă lumina centrală, la capul patului trebuie să existe o aplică sau o veioză pentru citit. Pentru un strop de culoare și un aer boem, se pot alege tablouri cu o tematică anume, picturi sau printuri bine realizate. 

Echipamentele

Echipamentele din dotarea camerelor de hotel au rolul de a face orice ședere mai frumoasă și mai confortabilă.

- Televizorul este nelipsit din camera de hotel, indiferent de câte stele are acesta și se va opta pentru un model hotelier, nici prea mare dar nici prea mic, astfel încât dimensiunile lui să se potrivească cu cele ale camerei. Un televizor mult prea mic într-o cameră foarte mare va crea probleme oaspeților care își doresc să urmărească un film și trebuie să se concentreze pentru o bună vizionare. 

- Seiful hotelier joacă un rol foarte important deoarece este locul în care persoanele cazate își pot lăsa în siguranță actele, banii, bijuteriile și chiar laptopul, mai ales pentru cei care călătoresc în interes de serviciu. Pot fi folosite seifuri automate, semi-automate sau manuale, acestea intrând de obicei în dotările camerei de hotel 3 stele cât și facilitățile hotelului de 4 stele. 

- Minibarul este esențial deoarece le oferă oaspeților posibilitatea de a păstra la rece propriile băuturi sau pe cele ale hotelului. Acestea trebuie să fie silențioase pentru a nu deranja somnul celor cazați în cameră. Minibarul poate avea ușa plină sau transparentă și poate avea capacități diferite, între 20 și 40 litri. În gama magazinului IgienaPHS există minibaruri cu absorbție și termoelectrice, de înaltă calitate. 

- Uscătoarele de păr hoteliere sunt o necesitate în fiecare baie. Acestea trebuie să aibă o capacitate de uscare ridicată și protecție sporită, pentru a elimina orice risc în cazul în care nu sunt utilizate corect. La IgienaPHS se regăsesc uscătoare de păr Valera, de o calitate incontestabilă, ce dispun de un sistem de fixare pe perete, sistem de protecție împotriva umezelii și a funcționării necontrolate. Acestea sunt garantate până la 1500 de ore de funcționare.

- Seturi de ceai sau fierbătoare de apă sunt utile pentru serile sau diminețile leneșe în care oaspetele dorește să își savureze cafeaua sau ceaiul în cameră. 

- Telefonul este important, mai ales în cazul anumitor solicitări de la recepție sau pentru comunicarea între camere și este binevenit, indiferent că vorbim despre dotarea camerei de 3 stele sau chiar mai mult. 

Consumabilele

Consumabilele hoteliere sunt articole oferite oaspeților fără costuri suplimentare în vederea îmbunătățirii experienței generale a hotelului, oferind un confort suplimentar. Consumabilele baie hotel pot varia în funcție de nivelul hotelului și de tipul de cazare oferit. De obicei, cele mai comune consumabile hoteliere sunt șampon, balsam, săpun, cască de duș, bețișoare de urechi etc. Extra se pot pune la dispoziția turiștilor și alte tipuri de facilități precum trusă de cusut sau aparat de ras pentru a se detașa de concurență. 

Consumabilele hoteliere se împart în două categorii: consumabile ambalate, de unică folosință, sau consumabile baie hotel cu sistem de reumplere. Fiecare prezintă avantaje și dezavantaje iar alegerea unei variante este strict o opțiune personală a hotelului respectiv.

Spre exemplu, consumabilele hoteliere de unică folosință precum săpunul solid, sticluțele cu șampon, gel de duș și balsam pot fi personalizate cu logoul hotelului, sunt mai elegante și se aruncă după utilizare. Dezavantajul pentru hotelieri constă în faptul că acestea trebuie înlocuite de fiecare dată când se eliberează camera, chiar dacă s-a folosit o cantitate modestă din acestea și pot fi sustrase de către vizitatori. Din punct de vedere al deșeurilor, și aici este o problemă deoarece sunt aruncate zilnic cantități enorme de ambalaje ale consumabilelor baie provenite din industria hotelieră.

Sistemele reutilizabile permit reumplerea dispenserelor de săpun lichid și șampon, cantitatea este ușor de urmărit de către personalul administrativ, sunt dotate cu sistem anti-furt și dispenserele eliberează o cantitate mică de soluție de curățat, ceea ce permite realizarea unor economii pe termen lung.  

Sfaturi pentru curățarea camerei de hotel

curatenie-camera-hotel

Sursa foto: Pexels.com

Oricât de frumos ar fi amenajată o cameră de hotel, dacă aceasta nu este curată și îngrijită, vizitatorii nu vor reveni cu altă ocazie și vor spune și altor persoane despre nemulțumirile lor. Așadar, păstrarea camerelor curate, a lobby-lui și recepției va conta foarte mult pentru turiști.

Curățenia într-o cameră de hotel se face zilnic și după ce camera este eliberată. Pentru o eficiență ridicată și pentru a nu omite niciun pas, se recomandă să existe o listă și ordine anume în care se va face curățenia. Hotelurile trebuie dotate cu cărucioare de curățenie pentru a eficientiza munca. Acestea sunt bine compartimentate și permit personalului administrativ să aibă la îndemână produsele de curățenie precum mătură, aspirator, mop și găleata de mop, lavete de praf și soluțiile de curățare, dar și lenjeriile de pat și prosoapele ce trebuie schimbate. 

Primul pas este deschiderea larg a ferestrelor, pentru aerisirea corectă a camerelor. Este recomandat ca procesul de curățenie și igienizare să înceapă cu baia, fără a omite cada, dușul, faianța. Este esențial ca după curățare cu detergent special pentru toalete să se aplice dezinfectant profesional, mai ales la toaletă și zona din jurul acesteia. 

Oglinda, robinetele și chiuveta nu vor fi omise și se vor curăța cu detergenți pentru lavoare și soluție pentru geamuri

Se va suplimenta necesarul de hârtie igienică, se va schimba sacul de gunoi și se vor dota băile cu consumabilele baie hotel necesare. 

În situația în care clientul nu a eliberat camera încă, se vor strânge lucrurile personale ale acestuia pentru a putea curăța bine fiecare spațiu. 

La curățenia zilnică se va schimba sacul de gunoi, se va șterge praful din cameră, se vor verifica aparatele electrice pentru o asigurare că acestea funcționează în parametrii optimi. Se vor schimba lenjeriile, prosoapele iar camera va fi ca nouă, gata să își impresioneze oaspeții.

În cazul în care ai nevoie să amenajezi camera hotelului și să o dotezi cu anumite consumabile hoteliere specifice, ai nevoie de produse de curățenie profesionale și detergenți pentru Horeca, te așteptăm să iei legătura cu noi. Îți punem la dispoziție un portofoliu bogat de produse hoteliere, provenite de la producători de renume!


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie dotare hotel