marca-trusted
eLicitatie Certificari

Eliminarea mirosului urât de la chiuveta din bucătărie. Soluții practice care te pot ajuta

17306 Afisari

igienizare-scurgere-chiuveta

Sursa foto: Pixabay.com

Cuprins:

  • De ce apare un miros urât la chiuveta din bucătărie?
  • Metode prin care poți elimina mirosurile de la chiuveta din bucătărie
  • Soluții naturale pentru o scurgere urât mirositoare
  • Soluții profesionale pentru o scurgere urât mirositoare
    • Produse profesionale recomandate de IgienaPHS
  • Cum poți preveni apariția mirosurilor neplăcute la chiuveta din bucătărie?

Dintre toate camerele din casă, bucătăria este cea care ar trebui să fie în permanență impecabilă, curată, igienizată și care să miroasă frumos. Cu toții ne dorim acest lucru însă, pentru că este o cameră multifuncțională, fiind locul în care se gătește, locul de întâlnire preferat al membrilor familiei și de savurat cafeaua de dimineață, trebuie să fie curățată zilnic. Dezinfectarea suprafețelor din bucătărie este o treabă ce trebuie să fie făcută după fiecare proces de preparare a mâncărurilor, pentru a evita o contaminare cu bacterii provenite de la alimente, cu detergenți profesionali și lavete profesionale, care se vor schimba des pentru a nu răspândi murdăria. 

Dacă totuși observi un miros neplăcut care persistă în bucătărie, chiar și după ce ai făcut o curățenie temeinică, poate este cazul să arunci un ochi la scurgerea chiuvetei care, neigienizată corect, poate transforma spațiul într-un loc respingător. Ce putem face în această situație?

În articolul de față vom analiza principalele cauze ale mirosurilor neplăcute din scurgere și vom prezenta soluții practice pe care le poți adopta pentru a te bucura de un spațiu imaculat.

De ce apare un miros urât la chiuveta din bucătărie?

În principiu, există două motive care pot provoca apariția mirosurilor neplăcute din bucătărie și poate face o scurgere urât mirositoare:

- existența unor resturi alimentare ce au rămas blocate pe țeava de scurgere a chiuvetei. Acestea în timp fermentează, se descompun și lasă un miros urât. Oricât de atent ai fi, uneori mai scapă și resturi alimentare de mici dimensiuni pe țeava de scurgere a chiuvetei care se pot bloca, mai ales dacă aceasta are forma literei U. 

- există posibilitatea ca pe scurgere să se formeze mucegai, din cauza spațiului mic și a umezelii ridicate. Acesta are un miros înțepător și neplăcut.

Metode prin care poți elimina mirosurile de la chiuveta din bucătărie

Eliminarea mirosului urât al chiuvetei din bucătărie se poate realiza atât cu ajutorul unor produse naturiste, pe care le ai de obicei în gospodărie, cât și cu utilizarea unor soluții profesionale de curățare. 

Primul pas constă în identificarea cauzei, pentru a o trata eficient. Nu este suficient să ascunzi mirosurile neplăcute cu odorizante de cameră, trebuie găsit motivul și acționat asupra lui. 

În cazul în care observi că apa se scurge cu dificultate din chiuvetă, înseamnă că țeava este înfundată. Poți apela la un instalator pentru a o desfunda sau poți încerca chiar tu să faci acest lucru. 

Soluții naturale pentru o scurgere urât mirositoare

Apa fierbinte

Știm cu toții că apa este sursa vieții, așa că aceasta își găsește utilitatea în aproape toate situațiile cu care ne confruntăm. Una din cele mai simple metode de curățare și igienizare a țevii de la bucătărie constă în turnarea apei fierbinți direct în scurgere. Apa fierbinte va ajuta la dislocarea și îndepărtarea grăsimii întărite, iar o cantitate generoasă o va curăța pur și simplu. Tot ce trebuie să faci este să fierbi apă și să o torni ușor, fără să te stropești, în scurgere.

Oțet

Dacă metoda de mai sus nu funcționează așa cum ți-ai dori, poți folosi o jumătate de cană de oțet pe care să o torni în scurgere. Așteaptă aproximativ jumătate de oră și adaugă apă clocotită. Se știe că oțetul este o soluție de curățare naturală și foarte potrivită în diferite situații din gospodărie. 

Combinație de oțet și bicarbonat de sodiu

De multe ori, poți desfunda chiuveta cu bicarbonat. Combinația de oțet și bicarbonat este preferată de multe persoane când vine vorba despre curățarea și igienizarea casei. Este un mix natural, ce nu provoacă alergii, nu este toxic și este indicat mai ales în casele în care există persoane ce suferă de rinite, sunt predispuse la dezvoltarea unor alergii și acolo unde există copii mici ce nu trebuie expuși la produse chimice. 

Toarnă jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în țeava de scurgere a chiuvetei, după care toarnă o cană de oțet peste aceasta. Cele două substanțe vor acționa și vei auzi cum sfârâie și se formează o spumă. Lasă această soluție să acționeze câteva ore, poate chiar peste noapte, și asigură-te că nu folosești chiuveta în tot acest timp. 

După aceea toarnă apă clocotită pentru a clăti scurgerea și a ajuta la dislocarea resturilor alimentare întărite de pe scurgerea chiuvetei de bucătărie.

Soluții profesionale pentru o scurgere urât mirositoare

Soluțiile profesionale pentru eliminarea mirosurilor urâte ale chiuvetei de bucătărie se găsesc în foarte multe magazine fizice cât și în cele online. Poți alege produse pe bază de enzime, ce au rolul de a acționa direct asupra depunerilor de grăsime și acumulării resturilor alimentare. Acestea sunt produse ecologice și non-toxice.

Pentru situații mai dificile care nu au putut fi rezolvate cu ajutorul produselor naturale, soluțiile profesionale sunt întotdeauna salvarea. Acestea acționează cu putere asupra resturilor alimentare împotmolite în scurgerea chiuvetei de bucătărie, ajutând la desfundarea acesteia și implicit la eliminarea mirosurilor neplăcute. Acestea se folosesc ținând cont de indicațiile de pe etichetă ale producătorului. 

Produse recomandate de IgienaPHS

Iată câteva produse din portofoliul magazinului IgienaPHS pe care le recomandăm pentru dizolvarea grăsimilor și a resturilor alimentare din scurgerile chiuvetelor de bucătărie. Nu uita să folosești mănuși de unică folosință sau mănuși menajere pentru a nu intra în contact direct cu substanțele chimice.

1. Degresant puternic pentru grăsimi Cif Pro Formula

detergent-degresant-chiuveta

Acesta dizolvă rapid grăsimea și poate fi folosit nu numai pentru igienizarea scurgerii și eliminării mirosurilor neplăcute din bucătărie ci și pe suprafețe și ustensile de bucătărie precum oale, tigăi, aragaz, hotă, filtre, pardoseli și nu numai.

2. Dezinfectant pastile clorigen cu spectru larg de acțiune Solikloor

detregent-pastile-intretinere-chiuveta

Pastilele de Solikloor dizolvate în apă pot fi folosite atât în domeniul sanitar, agroalimentar cât și în domeniul casnic. Cu soluția obținută în urma dizolvării în apă a pastilelor se pot curăța suprafețele diferite, se pot dezinfecta conductele aferente producției, transportului și depozitării și consumului de alimente, ape reziduale, canalizare și nu numai. 

3. Detergent lichid pentru desfundarea țevilor - Domestos Pro Formula

detergent-scurgere-chiuveta

Acest detergent este foarte eficient, având o formulă puternică, acționează în apa care stagnează în scurgere, eliminând dopurile formate din grăsime și resturi alimentare dar și mirosurile neplăcute. 

Cum poți preveni apariția mirosurilor neplăcute la chiuveta din bucătărie?

Acum, că ai curățat scurgerea chiuvetei din bucătărie, este bine să te gândești cum anume ai putea preveni reînfundarea acesteia. Ca în orice situație, este mai bine să previi decât să tratezi, așa că ține cont de ideile de mai jos:

  • folosește o sită cu găurele mici pentru scurgere pentru a elimina riscul înfundării cu resturi alimentare. Curăță sita și aruncă resturile la gunoi după fiecare rundă de spălare a vaselor.
  • nu arunca niciodată grăsime sau uleiul folosit în scurgere. Nu numai că poluezi apele și nu este sigur pentru mediul înconjurător, dar grăsimea se întărește și se depune cu ușurință pe interiorul țevilor, micșorând zona prin care apa se va scurge. Colectează grăsimea și uleiul folosit în recipiente și du-le într-un centru de colectare și reciclare. 
  • nu arunca zațul de la cafea în scurgere. Acesta înfundă rapid scurgerile și cel mai bine este să îl arunci la coșul de gunoi sau să îl folosești ca îngrășământ pentru plante. 
  • poți folosi o pompă pentru desfundarea țevilor ori de câte ori observi că apa începe să se scurgă din ce în ce mai greu.
  • ocazional, toarnă apă fierbinte în scurgere pentru a elimina bacteriile ce pot determina apariția mirosurilor neplăcute.
  • toarnă bicarbonat de sodiu împreună cu oțet măcar o dată pe săptămână. Vei vedea că astfel întreținute, țevile nu se vor mai înfunda. 
  • nu uita să apelezi la serviciile unui instalator care te poate ajuta în astfel de cazuri. 

Igienizarea casei este importantă atât din considerente estetice dar și din motive de sănătate. Un cămin curat este un loc în care copiii se pot dezvolta armonios și în care familiile se pot bucura de un loc primitor și relaxant. Alege să îți igienizezi casa cu produse de curățenie profesionale pentru a elimina un spectru larg de bacterii, microbi și patogeni ce pot pune sănătatea în pericol.


Ultima actualizare:
Etichete: igienă curățenie