Lucruri necesare într-un salon de masaj. Ce trebuie să știi despre deschiderea unei afaceri în domeniu
Sursa foto: Pexels.com
Cuprins:
- Documentează-te asupra afacerii
- Analizează piața și concurența
- Realizează un plan de afaceri pentru salonul de masaj
- Alege locația pentru salonul de masaj
- Alege oamenii cu care să lucrezi
- Lucruri necesare în salonul de masaj
- Recomandări produse IgienaPHS
- Aparat odorizant profesional - Scentevo ABI
- Odorizant cameră ulei esențial - Tea Verde 250 ml
- Odorizant cameră ulei esențial - Victus, 250 ml
Ești un terapeut specializat în masaj care până în momentul de față și-a făcut practica în diferite saloane sau ești la început de drum și îți dorești să îți deschizi propriul salon de masaj? În articolul de față vom încerca să punctăm care sunt pașii necesari pentru a începe acest nou business dar și care sunt lucrurile necesare în salonul de masaj.
Documentează-te asupra afacerii
Întotdeauna, primul pas este documentarea temeinică asupra industriei, a riscurilor și provocărilor. Indiferent de domeniul în care dorești să îți deschizi o afacere, dacă nu îți faci temele la timp s-ar putea să faci o mulțime de greșeli pe care, altfel, le-ai fi putut evita. Verifică mai întâi care sunt condițiile pentru deschiderea unui salon de masaj, care sunt actele necesare deschidere salon masaj și autorizații salon masaj. Poți lua legătura cu un avocat specializat pe drept comercial sau cu un jurist în vederea înființării unui SRL sau PFA, în funcție de ce anume ți se recomandă.
Analizează piața și concurența
Nu poți începe această aventură a antreprenoriatului fără să îți cunoști piața, publicul dar și concurența. O analiză detaliată te va ajuta să îți setezi așteptări realiste. Iată câteva întrebări la care ar trebui să cauți răspuns:
- Sunt acest gen de servicii căutate?
- Care sunt persoanele care apelează cel mai des la acest gen de servicii?
- Unde ar trebui să caut o locație?
- Care sunt competitorii mei direcți?
- Ce prețuri practică alte saloane de masaj?
- Ce beneficii și pachete oferă competiția? etc
Analiza competiției te va ajuta să nu îți supraestimezi valoarea în piață sau invers.
Realizează un plan de afaceri pentru salonul de masaj
Poți începe prin a studia singur cum anume se realizează un plan de afaceri salon masaj care să ți potrivească sau poți apela la un specialist în domeniu. Un plan de afaceri te va ajuta foarte mult pe termen lung, acesta fiind un document în care sunt detaliate toate aspectele afacerii tale, de la viziunea ta, scopul final, informații despre companie, analiza de piață, planurile și strategiile de marketing, cum va fi alocat și distribuit bugetul. Toate acestea îți vor oferi o privire de ansamblu asupra business-ului tău. Nu trebuie să îți faci griji în privința flexibilității acestuia, deoarece poate fi completat și modificat pe parcurs.
Alege locația pentru salonul de masaj
Cum este o un business offline, acesta trebuie să aibă un vad bun. Așadar, după ce te-ai documentat suficient și ai realizat și planul de afaceri salon masaj, este momentul să îți cauți locația ideală. Aceasta trebuie să fie la vedere, să fie ușor accesibilă publicului tău, eventual aproape de mijloacele de transport în comun.
Alegerea locației pentru salonul de masaj este esențială și trebuie să fie acolo unde este și publicul tău. Spre exemplu, nu vei avea un randament foarte bun dacă intenționezi să oferi servicii de lux, premium, iar locația se află într-un cartier mai modest. De aceea, alegerea locului este crucială.
Alege oamenii potriviți cu care să lucrezi
În cazul în care ești terapeut certificat poți începe să lucrezi singur. Însă, pe măsură ce afacerea ta va lua avânt, este posibil să te vezi nevoit să mai angajezi oameni. Aceștia trebuie să aibă o conduită desăvârșită, să fie bine instruiți sau îi poți instrui chiar tu dacă îți dorești acest lucru. Este bine să ai în vedere bonificația lunară, beneficiile pe care le poți oferi și, după ce le-ai trecut pe toate pe hârtie, poți începe procesul de recrutare.
Lucruri necesare în salonul de masaj
Acum că ai actele necesare pentru deschidere salon masaj, ai obținut și autorizațiile pentru salon masaj, ai găsit și locația potrivită, trebuie să te gândești la amenajările interioare și la cum ar trebui să arate acesta.
Logo-ul, interiorul și toate detaliile trebuie să reflecte brandul tău. Este esențial să alegi o paletă cromatică și un stil de amenajare care să se potrivească și trebuie să iei în considerare că majoritatea celor care ajung la un salon de masaj vin pentru că își doresc câteva clipe de răsfăț și relaxare. De aceea, culorile de la interior, sistemele de iluminat și întreg spațiul ar trebui să inducă o stare de zen.
Vei avea nevoie de o mulțime de lucruri necesare la interior pentru a demara afacerea precum:
- masă pentru masaj;
- scaun pentru masaj;
- lenjerii de pat, suficiente prosoape pe care să le schimbi după fiecare client;
- rolă medicală hârtie cu rol protector, ce este extrem de utilă și funcționează ca o barieră între pat și pielea clientului;
- loțiuni, creme și uleiuri pentru masaj;
- dulăpioare pentru păstrarea în ordine a tuturor ustensilelor și accesoriilor.
Printre lucrurile necesare în salonul de masaj nu trebuie să lipsească consumabilele de hârtie, șervețele faciale, produsele de curățenie profesionale, detergenți de rufe și balsam pentru a avea întotdeauna lenjerii de pat și prosoape imaculate, mătură și mop pentru ca totul să strălucească de curățenie și să câștigi încrederea clienților tăi.
Curățenia este esențială într-un asemenea loc și ar trebui să fie realizată zilnic prin ștergerea suprafețelor de praf cu detergenți pentru mobilă și lemn, măturarea și aspirarea podelelor și ulterior spălarea acestora cu detergenți pentru pardoseală.
Nici toaletele nu trebuie neglijate și ideal ar fi ca angajații să aibă o toaletă separată de cea a clienților. Oglinda, lavoarul și toaleta vor fi curățate în fiecare zi pentru a oferi o experiență cât mai plăcută celor ce apelează la serviciile tale.
De la toalete nu ar trebui să lipsească dispenserul pentru prosoape de hârtie, hârtia igienică, dozator săpun lichid și chiar un dezinfectant pentru mâini.
Muzica de relaxare în surdină, lumina ambientală și mirosul plăcut din locația ta va atrage clienții dornici de răsfăț ca un magnet. Beneficiile aromoterapiei sunt cunoscute de foarte mulți ani, mai ales când vine vorba despre relaxare. Pentru a parfuma elegant încăperea poți opta pentru aparate odorizante profesionale ce pot fi amplasate pe mobilă, ascunse după aceasta sau chiar în sistemul de HVAC. Se vor alege arome de cameră delicate, precum cele de lavandă, mușețel care ajută la destindere. În gama magazinului IgienaPHS ai la dispoziție o mulțime de aparate odorizante pentru camere de diferite dimensiuni dar și rezerve parfumuri ambientale și uleiuri esențiale ce vor fi dispersate discret.
Recomandări produse IgienaPHS
Iată câteva din recomandările noastre:
Aparat odorizant profesional - Scentevo ABI
Aparatul odorizant pentru cameră Scentevo este indicat a fi folosit în spațiile de până la 100 mp, cum ar fi birouri, saloane de masaj, saloane de cosmetică, spații de locuit, magazine și nu numai. Acesta are dimensiuni reduse și este ușor de integrat în spațiile moderne. Aparatul are la bază tehnologia avansată de difuzie a parfumului prin nebulizarea la rece, distribuind uniform parfumul, la o intensitate ce se poate prestabilită.
Odorizant cameră ulei esențial - Tea Verde 250 ml
Parfumul de cameră Tea Verde de la Proandre nu conține aditivi chimici și aerosoli, fiind ideal pentru combaterea mirosurilor neplăcute. Mirosurile de gunoi, prăjeli și nu numai sunt neutralizate. Acesta este o combinație între extracte de plante naturale și uleiuri esențiale și nu are în compoziție organisme modificate genetic sau de origine animală.
Odorizant cameră ulei esențial - Victus, 250 ml
Pentru un miros sofisticat, dispersat uniform și delicat în centrul tău de relaxare, încearcă parfumul ambiental Proandre Invicto. Aroma sofisticată este rezultată în urma combinării notelor de mandarină și grape-fruit, cu iasomie, dafin și o atingere de lemn, mosc și paciuli. Aroma persistă timp îndelungat, combătând chiar și cele mai încăpățânate mirosuri. Acesta poate fi utilizat cu succes și în hoteluri, centre medicale, cazinouri și nu numai.
Decizia de a-ți deschide un salon de masaj nu este una tocmai ușoară și ai de luat în calcul o mulțime de factori, de la actele și autorizațiile inițiale și până la toate lucrurile necesare în salonul de masaj ce asigură o bună funcționare a acestuia. Însă drumul antreprenoriatului este unul foarte frumos, având în permanență de învățat câte ceva nou. Un ultim sfat pe care ți-l putem da este să alegi să lucrezi numai alături de oameni care îți împărtășesc valorile și cu furnizori de încredere.
Ultima actualizare:
In aceeasi categorie
- Sfaturi pentru curățenia generală la domiciliu cu produse profesionale
- Detergent lichid vs. detergent pudră în industria HORECA: Ce să alegi?
- De ce să alegi un aspirator cu filtru HEPA? Avantaje și recomandari
- Dozatoare pentru cosmetice hoteliere: Soluția inteligentă pentru reducerea plasticului în hoteluri
- 5 erori comune în gestionarea deșeurilor la locul de muncă și cum să le eviți
Articole similare
- Produse profesionale pentru amenajarea și întreținerea unei clădiri de birouri
- De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie
- Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă
- Ghid pentru deschiderea unui restaurant: De ce autorizații ai nevoie și pași de urmat
- Cum să începi o afacere de curățare a geamurilor: Etape, reguli și consumabile necesare