Cum alegi cel mai bun detergent profesional pentru rufe?
8091 Afisari
Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-expresie-faciala-joc-7414394/
Cuprins:
- Cum alegi detergentul de rufe potrivit pentru tine
- Detergent automat
- Detergent manual
- Tipuri de detergenți
- Detergent pudră
- Detergent lichid
- Detergent capsule
De ce anume ții cont atunci când îți alegi detergentul de rufe? Ce contează pentru tine mai mult: parfumul, costul, consistența, puterea de curățare? Cum fiecare suntem diferiți, la fel sunt și alegerile noastre însă, cu siguranță, puterea de curățare joacă un rol important pentru fiecare. Dar detergentul de rufe este un produs folosit pentru haine, lenjerii și prosoape, practic produse ce intră în contact direct cu pielea noastră și acesta ar trebui să fie, înainte de orice, sigur.
Cum alegi detergentul de rufe potrivit pentru tine
Cel mai bun detergent de rufe este cel care ți se potrivește ție, hainelor și materialelor tale, care combină eficiența ridicată, cu un parfum plăcut dar și cu un cost potrivit bugetului tău. Petele dificile de pe haine au deseori nevoie de un detergent profesional care să scoată murdăria vizibilă, dar care să nu distrugă țesătura sau să estompeze culorile. Cu atâtea opțiuni pe piață, cu siguranță vei găsi acel detergent de rufe care întrunește toate aceste așteptări, cu un parfum minunat care să fie preferat de întreaga familie.
În funcție de modalitatea de spălare, un detergent poate fi automat sau manual.
Detergent automat – se prezintă sub mai multe forme: detergent praf sau lichid sau chiar capsule. Acest tip de detergent este ideal pentru mașinile de spălat automate deoarece nu face o spumă abundentă însă curăță eficient petele și murdăria, lăsând rufele complet igienizate la fiecare final de ciclu de spălare.
Detergent manual – se găsește de obicei sub formă de detergent pudră și are o spumă mai consistentă, fiind ideal pentru spălarea hainelor de mână. Din acest motiv, nu este indicat ca un detergent manual să fie folosit împreună cu mașina de spălat rufe. Acesta se poate folosi pentru țesăturile fine și delicate ce nu pot fi spălate automat, protejând țesătura și forma hainelor. Aici putem vorbi despre mătase, cașmir și nu numai, pe a căror etichetă trebuie să ne uităm înainte cu atenție pentru a le îngriji corespunzător.
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/clothesline-little-girl-dresses-804812/
Tipuri de detergenți
Pe piață există detergent de rufe pudră sau lichid și chiar sub formă de capsule, iar fiecare prezintă avantajele și dezavantajele sale. De aceea, este posibil să te simți ușor confuz atunci când te afli la cumpărături. Pe care ar trebui să-l alegi?
Detergent pudră
Acesta este primul tip de detergent care a apărut pe piață și are, de obicei, un raport bun preț-calitate per spălare. Se potrivește pentru zonele în care apa este dură, datorită aditivilor pe care îi are în compoziție. Se poate porționa ușor, folosindu-se fix cantitatea dorită. Spre deosebire de detergentul lichid sau capsule, detergentul pudră vine ambalat într-o pungă voluminoasă sau în cutii de carton, mai dificil de cărat de la cumpărături. De asemenea, acesta trebuie să fie depozitat corespunzător într-un spațiu lipsit de umezeală.
Detergent lichid
Este în general un detergent ușor de utilizat, de cărat și de depozitat, se dizolvă bine și rapid în apă, fără a lăsa reziduuri pe haine. Datorită formulei sale, detergentul lichid pătrunde rapid în țesătură, curățând eficient petele și murdăria, chiar și pe cele de ulei. Este necesară stabilirea unei cantități exacte pentru o spălare, pentru a nu folosi prea mult produs, fapt ce va duce la îmbâcsirea țesăturilor dar și la creșterea costurilor. Se poate folosi și direct pe o pată dificilă și lăsat să acționeze o perioadă. După aceea ce va spăla conform etichetei produsului.
Detergent capsule
Extrem de convenabile, aceste capsule cu detergent sunt și foarte eficiente. Nu necesită o măsurare exactă, capsulele se dizolvă rapid în mașina de spălat. Multe din aceste capsule de detergent sunt combinate și cu balsam de rufe, oferind rufelor un miros extrem de plăcut. Detergentul capsule este ambalat în cutii care nu sunt foarte voluminoase, fiind ușor de cărat dar și de depozitat. Fiecare capsulă conține o cantitate suficientă de detergent pentru o spălare, astfel știi că nu exagerezi cu cantitatea produsului.
Atenție! Detergentul sub formă de capsule trebuie depozitat astfel încât să nu fie la îndemâna copiilor care pot confunda capsulele cu bomboane și le pot ingera, acest lucru fiind foarte periculos pentru sănătate. De asemenea, prin apăsarea capsulei ce are un înveliș de plastic subțire, aceasta se poate sparge și poate exista riscul unui accident la nivelul ochilor. Dacă acest lucru se întâmplă, se vor clăti ochii cu apă din abundență și se va consulta imediat medicul.
În general, nu prețul determină calitatea unui detergent și nici nu-l definește ca fiind cel mai bun detergent de rufe. Ingredientele însă sunt cele ce contează și cărora trebuie să le acordăm importanță precum ingredientele active, enzimele. Ingredientele active precum surfactanți ridică murdăria de pe țesătură iar enzimele îndepărtează petele. De aceea, cu cât este mai ridicată concentrația acestora, cu atât mai eficient este și detergentul.
În procesul de achiziție al unui detergent de rufe trebuie ținut cont de tipul de materiale pe care va fi utilizat, dacă membrii familiei sunt sensibili la anumite substanțe și dacă trebuie să te orientezi către detergenți mai blânzi, ce nu irită pielea și nu cauzează alergii, eventual care au fost testați dermatologic.
Pentru o gamă variată de detergenți, vezi Ofertele din gama IgienaPHS și comandă rapid și simplu exact ce ai nevoie, de la detergenți profesionali pentru întreaga locuință, până la cei pentru rufe.
Ultima actualizare:
Etichete:
igiena Curățenie
Categorii:
Dispensere pungulite igiena feminina
Igiena si ingrijire personala
Echipamente protectie unica folosinta pentru igiena
IgienaPHS este partenerul de incredere al industriei medicale
Firmele de curatenie au incredere in IgienaPHS
Produse:
In aceeasi categorie
- Dozatoare pentru cosmetice hoteliere: Soluția inteligentă pentru reducerea plasticului în hoteluri
- 5 erori comune în gestionarea deșeurilor la locul de muncă și cum să le eviți
- Practici de CSR pe care orice companie de curățenie ar trebui să le adopte
- Cum să cureți corect suprafețele din sticlă fără a lăsa urme sau pete?
- Capace WC cu senzor: Soluții igienice pentru birouri
Articole similare
- Produse profesionale pentru amenajarea și întreținerea unei clădiri de birouri
- De ce echipamente ai nevoie pentru a-ți deschide o firmă de curățenie
- Covoare dezinfectante pentru o igienă corespunzătoare la locul de muncă
- Ghid pentru deschiderea unui restaurant: De ce autorizații ai nevoie și pași de urmat
- Cum să începi o afacere de curățare a geamurilor: Etape, reguli și consumabile necesare