marca-trusted
eLicitatie Certificari

Articole / stiri din domeniul curateniei si igienei profesionale

Care este diferența dintre igienizare, dezinfectare și sterilizare?

În ultima perioadă s-a pus accentul pe igienă și dezinfectare mai mult ca niciodată, într-un context pandemic ce ne-a dat tuturor bătăi de cap. Însă, chiar și după un an și jumătate, pentru multe persoane lucrurile par să fie tot învăluite în mister, oamenii confundând adesea sintagme precum igienizare, dezinfectare și sterilizare. Ne-am propus să facem puțină lumină în cazul acestui subiect și să explicăm, pe rând, ce înseamnă fiecare dintre ele, chit că vorbim despre îngrijirea personală sau a lucrurilor din jurul nostru.

Covoare antibacteriene: beneficii și proprietăți

Printre cele mai murdare locuri dintr-o încăpere, de departe putem numi podelele. Acestea fac față unui trafic mai abundent dacă vorbim despre instituții publice, clădiri de birouri, grădinițe sau școli sau centre medicale iar de un trafic mai redus dacă vorbim despre locuințele personale. Fiind intens tranzitate, acestea devin locul ideal de acumulare a murdăriei dar și de dezvoltare a unor adevărate colonii de microbi și bacterii. De aceea, atenția trebuie să fie una ridicată atunci când ne ocupăm de igienizarea acestora.

Igiena mâinilor: Reguli pentru minimizarea riscului de îmbolnăvire

Studiile arată că obiectele pe care le utilizăm de mai multe ori pe zi precum întrerupătoarele, mânerele ușilor, mouse-ul și tastatura și mai ales banii sunt printre cele mai murdare și ticsite cu bacterii și microbi dăunători sănătății. Cum este aproape imposibil să dezinfectăm absolut orice din jurul nostru putem totuși să ne păstrăm o igienă exemplară a mâinilor, spălându-le și dezinfectându-le de mai multe ori pe zi, după anumite activități.

Igienizarea toaletelor publice: tot ce trebuie să știi

Prima impresie contează întotdeauna, mai ales atunci când vorbim despre un mediu de afaceri. Imaginea unui business se reflectă nu doar în serviciile prestate sau produsele oferite ci și în modul în care acesta se prezintă la modul general, detaliile contând foarte mult în ochii unor parteneri, colaboratori dar și ai angajaților. De aceea, nu doar birourile, sălile de conferință și recepția trebuie să arate impecabil ci și toaletele.

Curățarea și dezinfectarea pardoselilor: ghid complet

Știm cu toții cât de repede se murdăresc podelele și de aceea, necesită o atenție ridicată. Pentru a le menține mai mult timp impecabile, în funcție de scopul pe care îl deservesc, ține cont de câteva aspecte: folosește un covoraș de intrare pentru a acapara cea mai mare parte a murdăriei, descalță-te, șterge imediat petele vizibile sau dacă se varsă ceva lichide, curăță animăluțele de companie pe lăbuțe și folosește produse profesionale de curățenie.

Curățenia în hotel: Ghidul complet de la A la Z pentru hotelieri

La fel ca în orice alt business, imaginea unui hotel se construiește în timp, însă poate fi pierdută foarte ușor. În prezent, tehnologia le permite oamenilor să afle foarte ușor detalii cu privire la experiențele clienților în unitățile de cazare și să-și spună la rândul lor propria opinia. Condițiile de igienă trebuie să îndeplinească sau chiar să depășească așteptările turiștilor, însă nu trebuie pierdut din vedere nici faptul că hotelul trebuie să respecte și anumite reglementări legale cu privire la igienă.

Tipuri de dezinfectanți: Cum să alegi corect cele mai bune soluții?

Orice persoană trebuie să știe că există mai multe tipuri de dezinfectanți și că fiecare conține ingrediente active diferite ori sunt destinate uzului personal, colectiv sau profesional. Consecințele folosirii unor dezinfectanți nepotriviți nu sunt tocmai plăcute. Prin urmare, descoperă, mai departe, câteva informații despre cum poți să alegi corect cele mai bune soluții.

Igiena la locul de muncă: importanță, reguli și sfaturi utile

Companiile, mici sau mari, au stabilit reguli interne stricte și anumite protocoale pentru a-și menține angajații departe de riscul unei infectări. Însă efortul trebuie să vină din ambele direcții: atât dinspre companie cât și din partea celor ce își desfășoară activitatea într-un spațiu comun. Cu eforturi cumulate și menținerea unei igiene corecte la locul de muncă, riscul contaminării se reduce semnificativ.

Ce sunt acarienii și cum poți scăpa de ei?

Combaterea acarienilor în totalitate nu este cu putință, însă le putem îngreuna situația și viața, ocupându-ne un pic mai mult și mai atent de curățenia în casă. Igienizarea săptămânală a casei nu trebuie neglijată, aceasta ajutând la diminuarea numărului micuților dăunători.

Ghid privind igiena în saloanele de înfrumusețare

Fără doar și poate, curățenia într-un salon de înfrumusețare trebuie să fie exemplară, pentru menținerea unor standarde ridicate și a unei clientele atent selectate. Când vine vorba despre igienă, aceasta trebuie menținută pe toate palierele, atât în privința personalului cât a spațiului în sine întru-cât este cea mai bună modalitate de a proteja sănătatea angajaților dar și a celor ce au încredere în serviciile tale și îți susțin businessul.
161 - 170 din 225 articole